-->

6. desember 2018

Lanserer elektronisk bagasjelapp - en norsk oppfinnelse

Lanserer elektronisk bagtag, en norsk oppfinnelse (bagID)
Tre unge norske grundere med en unik ide. To år senere er bagID en realitet og verden ligger for deres føtter. I dag åpner forhåndssalget av den smarte bagasjelappen.

-Det er en spennende reise å få være med å bidra til bagIDs utvikling frem til dagens lansering. Kun et tidsspørsmål før den norske oppfinnelsen vil ta verden med storm.


bagID GO er den første enheten som kontinuerlig sporer bagasjen, inkluderer bagasjebehandlingssensorer og en tyveribeskyttelse hvis bagasjen forsvinner ut av syne.
annonseFor flyselskapene og flyplassen får de økt kontroll over bagasjen, gjennom at bagasjehåndertingen blir mer digitalisert ved smarte sensorer og ny IoT-teknologi. Dette reduserer sannsynligheten betydelig for at bagasjen går tapt, øker sikkerheten og effektiviteten til flyselskapene, samt flyplassene.

Fra før har Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen, uttalt at han ble svært positiv da han fikk anledning til å teste ut løsningen sammen med de norske gründerne bak bagID. Han pekte blant annet på verdien av å spare tid og hvordan en slik løsningen nettopp vil bidra til å spare tid på flyplasser over hele verden.

– Vi har helt siden denne oppfinnelsen ble presentert for oss i 2015 fulgt nøye med på reisen til bagID. Vi er en stolt samarbeidspartner og vi har lenge sett frem til dagens lansering, forteller kommersiell direktør i Widerøe, Christian Skaug. Widerøe er en av mange samarbeidspartnere for bagID.Spennende førjul
Det er imidlertid ikke bare Næringsministeren som følger med på radaren når bagID endelig blir tilgjengelig for forbrukere over hele verden. Både flyplasser og flyselskaper kommer til å følge spent med, og det er allerede flere tusen reisende som har satt seg på venteliste før lanseringen i dag.

På lag med telegigant
Det er mange som vil være med på leken, og en annen aktør som har klokkertro på den norske storsatsingen er Telenor. Forretningsutvikler innen IoT hos Telenor Norge, Sofia Tropé, forteller at Telenor er svært engasjerte i norske nyvinninger.

– Absolutt! Telenor er en god strategisk partner innen kommunikasjon og testing. Vi ønsker å være en sentral aktør for å fremme og ikke minst utvikle innovative løsninger i inn- og utland, sier hun.
annonse


– Jeg tror forbrukere og flytransportnæringen kan dra nytte av et spennende produkt som bagID GO. Tingenes internett gir oss uendelig med muligheter, hvor blant annet tracking kommer til å bli løftet til et nytt nivå. Nå som vi har skrudd på tingenes internett på vårt 4G-nett vil bagID alltid kunne være koblet til et sikkert nett med suveren dekning, sier Tropé.

Mange samarbeidspartnere
Gründeren bak bagID, Jan Vidar Nalbant, er glad for å ha støtte fra flere norske tungvektere før lansering. Han er også tydelig på at det er mange som fortjener en stor takk og som bidrar til å virkeliggjøre denne norske nyvinningen.

– bagID har helt siden begynnelsen engasjert stort og bredt, vi tror det har en sammenheng med at vi har skapt et produkt som mange forhåpentligvis ser gleden av.

– I tillegg til Widerøe, Telenor og Innovasjon Norge, har blant andre SINTEF bidratt med forskning. Det samme har VIPPS som legger til rette for at vi kan benytte deres nye løsninger.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart