-->

22. desember 2018

Utfordrer Norwegian mellom Norge og Spania


Lanserer og utvider ruter fra Norge til Spania (Airbus)
Det spanske flyselskapet Iberia utfordrer nå Norwegian på ruter fra Norge til Spania.

Til sommeren åpner de en ny rute fra Bergen til Madrid, dit Norwegian har fløyet et par somre, og sommerruten de har fløyet fra Oslo til Madrid siden 2016, blir helårsrute.

I flere år har Norwegian tråkket i Iberia sitt rutebed og lansert ruter fra Norge til Spania, og ikke minst har de
annonsekanskje ertet på seg spanjolene med å fly innenriks i Spania og lansert langdistanseruter fra Barcelona og Madrid.

Nå svarer Iberia med å lansere en sommerrute mellom Madrid og Bergen, med oppstart i juni vil de fly ut september, med to ukentlige avganger.
I skrivende stund har ikke Norwegian lagt ut noen billetter mellom Bergen og Madrid.

Sommerruten fra Oslo lufthavn til Madrid er siden 2016 blitt fløyet av Iberias datterselskap Iberia Express. De kommer tilbake 16. juni med to ukentlige avganger, hver lørdag og mandag.

Her finner du de beste tilbudene på fly, hotell og leiebil i Madrid


Hovedgaten Gran Via i kveldslys
Fra utgangen av august/ begynnelsen av september kommer morselskapet Iberia selv inn på ruten med daglige avganger mellom de to hovedstedene.
Norwegian flyr allerede en helårsrute fra Gardermoen til Madrid lufthavn Barajas, med 3 - 6 avganger i uken, avhengig av sesongen.


Iberia
er Spanias største flyselskap, med hovedkontor i Madrid. Selskapets hovedbaser ligger i Madrid Barajas International Airport og Barcelona internasjonale lufthavn. Selskapet fusjonerte september 2009 med British Airways til det nye selskapet International Airlines Group (IAG), hvor begge selskapene fortsatt opererer under eget navn og varemerke. Iberia opererer rundt 120 ruter fordelt på 45 land. Selskapet er tilknyttet flyalliansen OneWorld.

Iberia Express
er datterselskapet til det spanske flyselskapet Iberia. Iberia Express startet opp i 2012 og tar seg av en del av kort- og mellomdistanseflygningene for morselskapet. En viktig del av datterselskapets jobb er å feede reisende inn til Madrid fra europeiske byer, for så å la morselskapet ta seg av langdistanseflygningene, blant annet til Latin Amerika. Selskapet er tilknyttet flyalliansen OneWorld.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart