-->

10. januar 2019

Au revoir Joon


Nous regrettons tout (Wikipedia)
Etter et drøyt års drift, ser det nå ut til å være kroken på døra for Air Frances kule datterselskap Joon.

Joon startet opp desember 2017, og et år etter uttalte Air Frances nye konsernsjef at han ikke har tro på eget selskap og vil skrote hele Joon.I en pressemelding torsdag sier Air France at det vil sette i gang et prosjekt for å undersøke fremtiden til merkevaren Joon og integreringen av fly og ansatte i Joon tilbake til Air France.
annonse


Da selskapet var nytt, presenterte de seg slik:
Navnet Joon ligner på det franske ordet Jeune som betyr ung. Selskapet sikter seg inn mot den såkalte milleniumsgenerasjonen, selv om de forteller at alle selvsagt er velkommen ombord. De ansatte vil ha enkle uniformer med bukse og gensere, det er meningen at det meste skal kunne gjøres elektronisk fra mobilen - fra bestilling og betaling, til innsjekk og ombordstigning.

Men for kundene, de ansatte, investorene og markedet ble det aldri helt klart hvem selskapet egentlig var for. I desember i fjor sa den nye konsernsjefen i Air France, canadieren Ben Smith, til avisen Le Figaro, at han ikke har troen på foretningsmodellen for Joon, og at han ønsket å flytte flesteparten av de 550 ansatte i Joon tilbake til Air France. Det er nå dette som skjer.

Flyruta mellom Oslo og Paris var en av de aller første som ble byttet fra Air France til Joon, og var den første ruta i Skandinavia.

Joon skulle altså være et selskap som siktet seg inn mot milleniumsgenerasjonen, de var et slags lavprisselskap i konkurranse med Wizzair, Ryanair og Norwegian, med priser fra 400,- én vei, uten bagasje.

De ansatte var unge, med enkle enkle bukser og gensere som uniform. De reisende kunne lade sine duppeditter i setene, og se filmer og serier på egne flater.

Air France sier selv at merkevaren Joon har vært til mer skade en nytte for morselskapet. Nå stenges nettsiden for bestilling og innen utgangen av andre kvartal 2019 skal Joon være avviklet for godt.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart