-->

16. januar 2019

Norwegian kutter ruter og baser


Norwegian legger ned ruter og 6 baser (Norwegian)
Beslutningen kommer i kjølvannet av at Norwegian i oktober varslet at de hadde igangsatt et kostnadsprogram som skulle kutte minst to milliarder kroner i kostnadsnivået fra 2019, melder E24.no onsdag kveld.

– Selskapet har kommet til et punkt der det må gjøre nødvendige justeringer i ruteporteføljen for å bedre bærekraften og de finansielle resultatene i et veldig konkurransepreget marked,
annonse


sier kommersiell direktør og HR-ansvarlig Helga Bollmann Leknes i Norwegian til avisen.

Basene som legges ned er Palma de Mallorca, Tenerife og Gran Canaria i Spania. I Italia legges Fiumicino ned, mens i USA rammes Stewart utenfor New York, samt Providence utenfor Boston.

I tillegg vil Norwegian legge ned basene for langdistansepiloter i Amsterdam, Bangkok og Fort Lauderdale, Florida. Her påvirkes ikke kabinpersonalet, ifølge nettstedet.

Bollmann Leknes sier at deres mål er å sikre at så få kolleger som mulig blir påvirket, men opplyser til E24 at det er for tidlig å si hvor mange ansatte som eventuelt kan bli sagt opp. Alt avhenger av hvor mange selskapet klarer å flytte og finne andre arbeidsoppgaver eller baser til.

Norwegians kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen presiserer at ruter det selges billetter til, ikke skal avvikles.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart