-->

20. mars 2019

Lanserer rute til Wien (Oppd)


Laudamotion skal fly direkte fra Torp til Wien (Laudamotion)
I oktober kan Sandefjord lufthavn Torp smykke seg med en ny rute, denne gangen til Wien, hovedstaden i Østerrike.

Ikke bare får Torp en ny direkterute, det blir også kjennskap med et nytt flyselskap som per i dag ikke har noen ruter til Norge.
Østerrikes største lavprisflyselskap starter sin nye rute til Wien i oktober.
annonseDe vil fly 2 ukentlige rundturer, hver mandag og fredag.

Matbyen og kulturbyen Wien
Wien er en matmetropol. Her finner du alt fra stjernerestauranter til gut burgerliche küche, altså smakfull tradisjonsmat. Wien har røtter tilbake til Habsburgernes rike, som jo var sammensatt av mange folkeslag, kulturer og språk. Matpåvirkningen har vært mangfoldig, noe som har satt sine spor i dag.

Høsten og vinteren er perfekt for å oppleve Wiens kunst, kultur og gastronomi. Besøk slottet Schönbrunn, Stephansdomen, Statsoperaen og ikke minst Musikverein; der du kan høre Wienerfilharmonikerne.

To for en
Når du først er i hovedstaden Wien, hvorfor ikke få med deg en hovedstad til? En times kjøring fra Wien ligger Bratislava, hovedstaden i Slovakia. Dette er de hovedstedene i Europa som geografisk ligger nærmest hverandre.

Byens historie er blitt kraftig påvirket av forskjellige folkeslag, inkludert østerrikere, tsjekkere, tyskere, ungarere, jøder og slovaker. Pressburg/Pozsony var en del av Ungarn fra 907 til 1918. Den var Kongedømmet Ungarns hovedstad fra 1536 til 1784, og en del av det habsburgske monarkiet fra 1526 til slutten av første verdenskrig.

Bratislava var ungarsk kroningsby mellom 1563 og 1830, og sete for den ungarske riksdagen fra 1542 til 1848. I 1919 ble byen en del av Tsjekkoslovakia, og dagens navn ble innført. Mellom 1939 og 1945 var den hovedstad i staten Slovakia, som ble opprettet på tysk initiativ i 1938. Deretter ble den igjen tsjekkoslovakisk, før den igjen ble hovedstad i Slovakia i 1993.

Opplev mat- og kulturbyen Wien på sitt beste, fly direkte!

Presidentpalasset i Bratislava er blant byens største attraksjoner. Men det mest dominerende bygget er uten tvil Bratislavsky Hrad – Bratislava slott – som ligger på en høyde med utsikt over hele byen. Bratislava har en malerisk gamleby med mange kulturelle institusjoner.

Det går rutebusser fra både flyplassen i Wien og inne i Wien sentrum, til Bratislava. Bussturen tar en drøy time med noen få stopp underveis, kan anbefales.

Om Laudamotion
Laudamotion er Østerrikes største lavprisflyselskap og er oppkalt etter grunnleggeren Niki Lauda som startet selskapet i mars 2018. Han kjøpte da selskapet Amira Air og døpte det om til Laudamotion. Den tidligere Formel 1 kjøreren Niki Lauda har også vært på eiersiden i flyselskapet Niki Air. Laudamotion er i dag et 100% eiet datterselskap av Ryanair, men opererer egne fly og har egen flylisens (AOC).

Den nåværende flyflåten opererer på Østerriksks lisens med OE-registrering og består av 23 fly av typen Airbus A320 og A321, som brukes i Østerrike og Tyskland. Laudamotion har sitt hovedkontor i Wien men fokuserer også på voksende baser i Düsseldorf, Stuttgart og Palma. Mer enn 6 millioner passasjerer vil fly med Laudamotion i 2019. Det østerrikske flyselskapet flyr til over 90 destinasjoner.

Oppdatering: Rutetidene vi fikk i går var alle feil, vi har nå rettet disse i tabellen under. I går ble det også klart at Laudamotion dropper "motion"-delen av navnet, slik at de heretter bare skal omtales som Lauda.


TORP - WIEN
Avg. WienAnk. TorpUkedagKommentar
     06:10     08:25mandagfra 28/10/19
     13:15     15:30fredagfra 01/11/19
Avg. TorpAnk. Wien
     08:50     11:00mandagfra 28/10/19
     15:55     18:05fredagfra 01/11/19

Oppdatet 21.03.19 kl. 10:22

facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart