-->

21. mars 2019

Stobart Air sommervikarierer for KLM


Stobart Air skal fly på vegne av KLM i sommer (Embraer)
I sommer skal det irske flyselskapet Stobart Air hjelpe KLM med i komme i mål med sitt sommerprogram.

Det gjør de blant annet ved å fly 6 ukentlige avganger mellom Oslo lufthavn og Amsterdam .

Stobart Air benytter flytypen Embraer E195-E2 (bildet), mellom de to hovedstedene.Storbart Air, tidligere kjent som Aer Arran, er et av Europas største selskap på charter, franchise og såkalt ACMI*.
annonseDet var i februar KLM og Stobart Air skrev kontrakt om en såkalt Wet-lease avtale for at sommerprogrammet til KLM skulle gå rundt. Avtalen betyr at Stobart Air flyr for KLM fra Amsterdam til b.la Basel, Brussel, Norwich og Oslo. Til Gardermoen skal det flys 6 ganger i uka, 7 i juli og august.

En wet-lease avtale går i korte trekk ut på at et flyselskap leier ut til et annet flyselskap (leietaker), et fly med fullstendig besetning, besørger vedlikehold og forsikring m.v. Leietaker betaler for den tiden flyet benyttes og holder drivstoff, betaler landingsavgifter, skatter og andre utgifter forbundet med driften.

Selv om det en gang om dagen kommer et erstatningsfly for KLM, vil du som passasjer kjenne igjen og oppleve den samme gode servicen og konseptet ombord, som du kjenner fra en vanlig KLM flight.

*ACMI = Aircraft, Crew, Maintenance, Insurance


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart