-->

31. mars 2019

Påsken: Vi bytter ut SWIX ‘en med sandaler


Bytter ut hyttepåsken med dette (TUI Norge)
Påsken er to uker unna, men i år ser det ut som den blå SWIX-en, Kvikklunsjen og hyttekosen er byttet ut med solstoler, sandstrender og sandaler.

Denne uken kunne to av Norges største charteroperatører fortelle at i år bytter vi ut fjellferien med sydenferie.

Det at påsken ikke kommer før i midten av april, får skylda.
Den sene påsken har innvirkning på hvor vi velger å tilbringe helligdagene,
annonse


og vi ser at både barnefamilier og voksne velger Syden fremfor hytta i år, sier Nora Aspengren, Kommunikasjonsansvarlig i TUI Norge.

Dette søker vi etter nå
«Her er det varmt i april» og «hvor er det varmt i påsken» er søkeordene TUIs kunder bruker mest akkurat nå, følgelig er det reiser til Kanariøyene og Kypros som er mest populært i påskeuken. For de som velger storbyferie i påsken skiller Praha seg ut som en klar favoritt.

Reisearrangøren Apollo melder om fulle påskefly til varmere strøk, med kun noen få seter igjen fra enkelte byer i landet. Nok en gang er det Kanariøyene som troner topplisten med Gran Canaria i spissen.

- Halvparten av gjestene våre tilbringer påsken på Gran Canaria, og på en solid andreplass ligger Tenerife. Det er kombinasjonen av varme og mangfoldet av aktiviteter, opplevelser og hoteller som gjør disse øyene til nordmenns førstevalg i påsken, sier Tonje Løkaas Fossum, Markedssjef i Apollo.

Fine charterhotell til unike priser. Laveste pris - prisgaranti. Lett, raskt og trygt!

- Etterspørselen rundt mer eksotiske reisemål øker markant for hvert år, og Emiratene har på kort tid blitt en vinterfavoritt for mange. Nå ser vi også at rekordmange legger ferien hit i påsken – derfor har vi valgt å øke kapasiteten, forteller Fossum - og påpeker at det først og fremst er de mindre emiratene, som Ras al Khaimah og Fujairah, som øker mest.

Middelhavs- og storbypåske
Kreta markerer seg i år, og det har helt klart mye med tidspunktet å gjøre. Våren er jo helt fantastisk i Hellas! Ikke bare er temperaturen perfekt for en forsmak på sommeren, men øya blomstrer, atmosfæren er behagelig og i tillegg er det færre turister her på denne årstiden, sier markedssjefen.

Storbypåske er også en trend reisearrangøren merker seg i år. Hos Apollo er salget opp hele 20 prosent i påskeferien, og det er London, New York og Roma som lokker mest.

- London er og forblir storbyfavoritten året rundt, vi går rett og slett aldri lei. I påsken ser vi derimot den største økningen i byer som også tilbyr sol og bad. Blant annet er salget av reiser til Malaga doblet sammenliknet med fjoråret, og både Barcelona og Florida er med i topplisten, sier Fossum.

TUI-gjestenes påskefavoritter er
  1. Gran Canaria
  2. Tenerife
  3. Lanzarote
  4. Kypros
  5. Mallorca
Ikke ulikt velger Apollos gjester
  1. Gran Canaria
  2. Tenerife
  3. Kreta
  4. Egypt
  5. Emiratenefacebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart