-->

8. mars 2019

Setter ny standard for økonomiklasse


Et Qatar Airways fly av typen A350 XWB (Qatar Airways)
Denne uken benyttet Qatar Airways den store reiselivsmessen ITB Berlin, til blant annet å presentere selskapets nye økonomiklasse.

Qatar Airways, som ukentlig flyr 10 rundturer mellom Oslo lufthavn og Doha, hovedstaden i Qatar, benytter gjerne denne messen, som er verdens største, til å lansere store nyheter.
I den nye økonomiklassen Qatar Airways presenterte i Berlin, vil de reisende finne et sete som kan lenes 19 grader bakover,
annonseregulerbar hodestøtte, bedre benplass, doble bord, en 13,3 tommers underholdningsskjerm i 4K oppløsning og en USB-C tilkobling for raskere lading.

Sammen med dette lanserte flyselskapet også et nytt måltidskonsept de kaller Quisine.

Quisine skal omdefinere service i økonomiklasse med servering av maten på et helt nydesignet servise, og med en mer omfattende meny. Porsjonene skal bli større, forrettene økes med 20%, hovedrettene med 25%, og dessertene blir hele 50% større.

Med det nye matkonseptet Quisine, vil Qatar Airways også bli mer miljøvennlig. I konseptet inngår resirkulerbare og biologisk nedbrytbare produkter, mens man skal tilstrebe å unngå engangsplast.


Qatar Airways presentasjon av de nye setene

I fremtiden kan de reisende også kunne glede seg over et 10 ganger raskere bredbånd, og et helt nytt underholdningssystem med over firetusen filmer og serier tilgjengelig i hvert stolsete.

Qatar Airways presentasjon av den nye økonomiklassen


Flyselskapets konsernsjef Akbar Al Baker, sa under pressekonferansen i Berlin:

- Vi er svært stolte av å kunne presentere vår nye økonomiklasse her på ITB. Vår ambisjon om å levere det beste produktet og de beste opplevelsene for alle våre gjester, ikke bare de som reiser i premiumklasse. Vårt nye økonomiklassesete, med god tilbakelening og mer benplass, vil sikre at også våre gjester i økonomiklasse kommer uthvilt fram til sine destinasjoner.

Opplev Qatar du også - finn de beste tilbudene på fly, hotell og leiebil

I oktober 2011 lettet første Qatar Airways maskinen fra Gardermoen med kurs for Doha i Qatar. De startet med en Airbus A330 og 5 ukentlige avganger. Underveis har de fløyet med Dreamlinere til Oslo, og nå er det Airbus A350-900 som gjelder.

Oslo var den første nordiske flyplassen som ble satt opp med denne relativt nye flytypen, og antall avganger har fordoblet seg siden oppstarten, til 10 ukentlige.
Flyet tar 283 passasjerer, hvorav 36 i Business Class.


facebook

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart