-->

31. mai 2019

80 år med rutefly fra Europa

KLM har flydd til Oslo i 80 år. Bilde av samme flytype som brukt under reisen, nemlig en DC-3 (KLM)
















1. juni 1939 markerer begynnelsen på rutefly mellom Europa og Norge. Første flyvningen var med KLM, og gikk fra Amsterdam via Kjevik til Fornebu. Ruten er dermed den eldste i historien til internasjonal luftfart i Norge.
annonse



KLM feirer i år sitt 100 års jubileum på verdensbasis, og er verden eldste flyselskap som fremdeles opererer under sitt originale navn. 80 år etter oppstarten flyr KLM fortsatt til både Kjevik og Oslo, i tillegg til fem andre destinasjoner i Norge.

Den nyetablerte ruten ble satt på vent på grunn av vinteren i 1939, men startet så opp igjen på våren 1940. Senere ble det et opphold grunnet andre verdenskrig før ruten igjen fortsatte.

Viktig for lokalt næringsliv
Etter åtte tiår med KLM i Norge kan Halvor Gløersen, salgsdirektør i Air France og KLM, fortelle at Norge har blitt et viktig marked for KLM.

Opplev fantastiske Amsterdam fra 358,- én vei

- Når vi lanserer nye produkter gjør vi det som regel først i Skandinavia, og da spesielt i Norge. Dette gjelder også når KLM introduserer nye ruter, sier Gløersen.

I 2019 har KLM rundt 20 avganger fra Kristiansand Lufthavn, Kjevik til Amsterdam i uken. For Oslo Lufthavn er dette i overkant av 40 ukentlige reiser.

- Spesielt for næringslivet opplever vi at det å kunne reise direkte til Europa, uten å behøve å reise via Gardermoen, som veldig viktig, avslutter Gløersen.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart