-->

19. mai 2019

SAS starter rute til Kyiv (Oppd)

Fra neste vinter vil det igjen være mulig å fly direkte fra Oslo til Kyiv i Ukraina (Wikimedia)

Fra kommende vinter blir det igjen direktefly mellom Gardermoen og Kyiv - hovedstaden i Ukraina. Byen har omlag 3 millioner innbyggere og er den åttende største byen i Europa.
annonse
Barbershop.no


Kommende vinter starter SAS en nye direkterute fra København til Torino, fra Stockholm til Luxembourg, og fra Oslo en direkterute til Kyiv (Kiev).

Kyiv er en arkitektonisk spennende by med mange gamle historiske bygninger. Den er en av Europas store byer, og kan by på kulturelle tilbud og grønne oaser i skjønn forening. Ukrainas hovedstad ligger i den nordlige delen av landet. Byens landskap er noe for seg selv: Den vakre Dnieper-elva renner som en blå åre gjennom byen, og rundt omkring finner du flere små øyer med myke sandstrender. Byens arkitektur vitner tydelig om tsarenes påvirkning på byen.


Vladimirkatedralen (Wikimedia)
Vladimirkatedralen er en imponerende bygning i bysantinsk stil, og verdensberømt for sine fresker og mosaikker som er utført av russiske og venetianske mestre. Kyiv er en grønn by med flere parker og hele to botaniske haver hvor du kan nyte en pause. Plassen Maidan Nezalezhnosti ble kjent over hele verden under den oransje revolusjon i 2004, hvor tusenvis av ukrainere samlet seg i protest.

Du går ikke sulten i seng i Kyiv. Utvalget av spisesteder er enormt. Prøv Ukrainske spesialiteter som f.eks. rødbetsuppen borsjtj eller de kjøttfylte deigputene ved navn pelmjeni. De lokale er glad i drikkevarer som øl, vin og vodka, og drikker dessuten også mye fruktjuice.

Det finnes mange moderne kjøpesentre, varehus og forretninger i Kyiv. Hvis du vil kjøpe suvenirer med hjem skal du besøke noen av markedene i byen, hvor du kan finne utsøkt ukrainsk kunsthåndverk.

Rutetabellen:

OSLO - KYIV
Avg. OsloAnk. Kyivukedagoppstart
09:3013:10tir, tor, lør26.10.19
Avg. KyivAnk. Osloukedagoppstart
14:0015:50tir, tor, lør26.10.19
Alle tider er lokale

SAS regner en flytid på to timer og førti minutter, og skal benytte en maskin av typen Boeing 737-700 med 141 seter på ruten. Kyivruten er tenkt som en helårsrute.

Det er ikke første gang det flys direkte mellom Norge og Ukrainas hovedstad. Norwegian opererte ruten noen få år, men la den ned i forbindelse med opptøyer og uro som fant sted i Kyiv i 2014. Wizzair fløy en kort periode i 2009 mellom Torp og Kyiv.

Oppdatert 20.05.19 kl. 16:55

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart