-->

15. mai 2019

Beijingruten er i gang

Hainan Airlines nye rute mellom Beijing og Oslo åpnet i dag (Avinor)


I ettermiddag lettet Hainan Airlines for første gang fra Gardermoen med kursen mot Beijing. Dette er den første direkteflygningen mellom Norges hovedflyplass og den kinesiske hovedstaden Beijing.
annonse- Direkteruten mellom Kina og Norge vil ha stor betydning for norsk næringsliv og for handelsforbindelsene med Kina generelt. Det knytter landene våre nærmere hverandre og åpner for mer samarbeid og kontakt mellom norsk og kinesisk næringsliv. Direkteruter mellom Norge og Kina var noe mange i næringslivet var opptatt av da jeg var med på statsbesøket til Kina i høst, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Han får støtte av lufthavndirektør ved Avinor Oslo lufthavn, Øyvind Hasaas som mener dette er en betydningsfull dag for Norge, norsk handel og norsk luftfart:

- Dette er en svært god nyhet for norsk reiseliv, næringsliv, og turisme. Hainan er et stort internasjonalt flyselskap og dette vil også bety at enda flere kinesiske turister får muligheten til å oppleve alt Norge har å by på, sier han.

Styrker relasjonen mellom Norge og Kina
Mr. BAO Qifa (i midten), styreformann i HNA Aviation Group sammen med
Dag Falk-Petersen (til høyre), konsernsjef i Avinor og Øyvind Hasaas (til venstre),
lufthavndirektør ved Oslo lufthavn. (Avinor)
Hainan Airlines mener denne ruten vil få stor betydning for forholdet mellom Norge og Kina.

- Den nye ruten fra Beijing til Oslo er den første direkteruten mellom Kina og Norge, som drives av et kinesisk selskap. Vi bygger et sterkere rutenettverk mellom Kina og Europa og er veldig glade for å kunne legge til Oslo som en del av nettverket vårt.

Denne ruten vil styrke relasjonen mellom Norge og Kina og stimulere til økt og handel og økonomisk utvikling mellom landene og i den nordiske regionen, sier Mr. BAO Qifa, styreformann, HNA Aviation Group.

Ser frem til å vise frem Oslo
Norge er det landet i Norden med størst andel av kinesiske turister, og stadig flere kinesere velger å reise til Norge. Oslos egen turistorganisasjon er svært fornøyd med denne direkteruten og tror det vil gi hovedstaden og områdene rundt et viktig løft:

- Dette er en gledelig dag for besøksnæringen i Oslo. Direkteruter er alltid kjærkomment. Vi ønsker de kinesiske besøkende velkommen – landets hovedstad har mye spennende å by på! Og når de først er på ferie i Oslo, forventer vi at de skal utforske byens kulturliv, spise god mat og shoppe, sier Christian Lunde, administrerende direktør i VisitOSLO.

Viktig for sjømatnæringen
Ble møtt av vannportal ved ankomst (Avinor)
I Kina er etterspørselen etter norsk sjømat stor og denne ruten vil også ha betydning for at det kinesiske markedet får fersk norsk fisk raskt og effektiv levert.

- Denne ruten gir enda bedre muligheter for økt eksport av fersk norsk sjømat til det kinesiske markedet, der etterspørselen etter sjømat av god kvalitet er stor og økende.
Ettersom sjømatkonsumet i Kina er større enn hele den årlige produksjonen i Norge, er potensialet enormt, sier fiskeriminister Harald T. Nesvik (Frp).

Det er forventet at denne ruten alene kan frakte norsk sjømat til en verdi av rundt 200 millioner kroner i året.

Hainan Airlines benytter et fly av typen Airbus A330-300 med 292 seter på denne ruten. Det blir tre ukentlige avganger gjennom hele året.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart