-->

14. mai 2019

Bunadslusen åpnes i forbindelse med 17. mai

Reiser du med bunad kan du benytte egne sluser i sikkerhetskontrollen (Avinor)

I anledning Norges nasjonaldag er det ventet mange reisende til og fra Avinor Oslo lufthavn. Reiser du med bunad kan du benytte egne sluser i sikkerhetskontrollen.
annonse-Vi venter mange reisende denne uken med onsdag 15. mai og søndag 19. mai som de største reisedagene. Det skyldes nok i hovedsak 17. mai-feiringen, mener kommunikasjonssjef ved Oslo lufthavn, Joachim Westher Andersen.

Reiser du med bunad den 16. og 17. mai vil du, tradisjonen tro, kunne benytte familieslusene. Dette er et ekstra tilbud til de som vil reise i finstasen - og de fire foregående årene har dette vært et populært tilbud.

- Alle de flotte bunadene skaper god stemning på flyplassen og vi synes denne tradisjonen er verdt å ta vare på, sier Andersen som også har noen reisetips til de staselig antrukne:

- Du kan fint ta med bunad og bunadssmykker inn i flyet som håndbagasje, men det kan lønne seg å være litt forberedt og ha god tid før du skal gjennom sikkerhetskontrollen. Søljer, knapper og smykker vil gi utslag i metalldetektoren.

Samle bunadssmykker i en smykkepose eller i et smykkeskrin og vis det til sikkerhetskontrolløren når du forteller at du har med bunad i håndbagasjen, sier Andersen.

Bunadskniv må sendes som innsjekket bagasje.

Kan du reise med kaker i håndbagasjen?
Spørsmålet om man kan reise med kaker kommer ofte i forbindelse med Norges nasjonaldag.

Reisende kan ikke ta med seg bløtkaker gjennom sikkerhetskontrollen, siden krem er klassifisert som smørbart / flytende. Kransekake går imidlertid greit. 

- Bløtkaker egner seg naturlig nok ikke så godt i innsjekket bagasje. Men det skaper selvsagt god stemning i sikkerhetskontrollen når reisende deler bløtkake med ansatte og medreisende, sier en munter kommunikasjonssjef.

Knytt sammen reimer
Om du benytter lufthavnens selvbetjente løsninger og leverer inn bagasjen selv, oppfordres de reisende til å knytte sammen lange reimer, hemper eller stropper slik at de ikke kan henge seg fast i bagasjebåndet. Dette gjelder spesielt for sekker og bager. Er du i tvil om din bagasje er godt nok pakket, kontakt personalet i nærheten.

Trafikktall 14. – 19. mai på Oslo lufthavn:

  • Tirsdag 14. mai: 74 061
  • Onsdag 15. mai: 90 054
  • Torsdag 16. mai: 88 735
  • Fredag 17. mai: 50 522
  • Lørdag 18. mai: 51 869
  • Søndag 19. mai: 94.056

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart