-->

12. mai 2019

Kutter USA-ruter fra Oslo

Norwegian må kutte ruter for å spare penger, 3 av 5 USA-ruter kan forsvinne fra Oslo (Osloairports.com)Norwegian jobber i disse dager med å sette sammen vinterprogrammet for 2019/ 20.
Det kan se ut som selskapet kutter kraftig i rutene fra Skandinavia til USA.
Fra Oslo kan 3 av 5 ruter forsvinne.
annonse2018 var et tøft økonomisk år for Norwegian, og nå jobbes det med å kutte kostnader på flere plan. Allerede er flere av selskapets baser i Europa lagt ned, man jobber med å komme fram til gode sluttavtaler med piloter ved Gatwick i London, der det er for mange piloter i forhold til trafikkgrunnlaget. Flyselskapet har behov for å kutte rund 3 milliarder i kostnader

Nå har Norwegian vært i kjøkkenskuffen og funnet fram rute-kutte-kniven, og i følge avisen E24.no er det i første omgang USA-ruter som blir avviklet.

Fly til USA for under 2000,- tur-retur

Avisen har sett på USA-programmet fra både Stockholm, København og Oslo til USA, og skriver at fra Stockholm beholder man en av fem ruter.
Ved Kastrup i København forsvinner alle fem rutene.
Fra Oslo kutter man fem ruter til to. Miami - Ft. Lauderdale og New York beholdes, mens Orlando, Los Angeles og San Francisco - Oakland kuttes.

Også ved London Gatwick der Norwegian har en stor base, kutter man fra 10 til 7 langdistanseruter.

Asia
Norwegian har i flere år fløyet til Bangkok, og i fjor åpnet de også en direkterute til Krabi, det også i Thailand. Noe av kapasiteten kan bli flyttet over til disse destinasjonene gjennom vinteren.

Fly til Bangkok for under 2000,- tur-retur

Men Norwegian har ikke tilgang til å bruke den såkalte Sibirkoridoren over Russland, som kutter reisetiden og drivstofforbruket betraktelig, og det er derfor ikke lønnsomt å åpne andre ruter i Asia med de ekstra kostnadene det fører med seg.

– Vinterprogrammet 2019/2020 er ikke ferdigstilt ennå, og vi må komme tilbake med detaljene på hvordan det endelige programmet vil se ut, sier informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til E24, og presiserer at rutetilbudet dermed kan bli endret.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart