-->

11. juni 2019

Croatia Airlines dropper plastkopper

Har byttet ut plastkoppene med pappkopper (Croatia Airlines)
I disse dager er det blitt veldig inn for flyselskapene å fortelle hva de gjør for miljøet, så også for Croatia Airlines som opplyser at plastkoppene ombord nå er byttet ut med papp.
annonseDet er tydelig at miljø er viktig om dagen, også for flybransjen, som kanskje av mange oppfattes som en miljøversting. Dette vet flyselskapene selv, og de er derfor veldig påpasselige med å fortelle sine kunder om hva akkurat de gjør for å bedre miljøet.

Noen vil være med å utvikle elfly, andre kaster ut taxfreevarene ombord for å redusere vekten og dermed utslippene, mens atter andre skal være med å bygge fabrikker som bare skal lage biodrivstoff for luftfarten.

Croatia Airlines, som flyr tre ukentlige rundturer mellom Oslo og Zagreb i Kroatia, har som første skritt kastet ut kaffekoppene i plastikk, og erstattet dem med pappkopper.

Fly direkte fra Oslo til Zagreb fra 845,- én vei

I en uttalelse 3. juni, da plastkopper ble forbudt, sa det kroatiske selskapet:

 - I tråd med dagens utvikling og lovkrav innen miljøvern, stopper Croatia Airlines bruk av plastikkkopper på alle fly.

Plastkopper genererer ca 28% mer drivhusgasser enn pappkopper som det kan ta opptil en million år å dekomponere i et deponi. Videre er produksjonen av plastikkkopper giftig, og koppene i seg selv kan bli en fare ved at de lekker gift ned  i jorda. Fra nå av vil flyselskapet kun bruke pappkopper, og de regner med at de med dette fjerner rundt 26 tonn plastavfall per år.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart