-->

5. juni 2019

Er Ryanair det mest miljøvennlige flyselskapet i Europa?

Ryanair hevder de er best på CO2 utslipp blant europeiske flyselskap, alle er ikke like enige (Ryanair)
Ryanair har lagt frem tall der de påstår at de er det mest miljøvennlige flyselskapet i Europa, med bare halvparten så mye CO2 utslipp som konkurrentene. Ikke alle er like enige.
annonseRyanair har utgitt månedlig CO2-utslippsstatistikk for mai, som viser et gjennomsnitt på 66g CO2 per passasjer/ km.

Ryanairs nåværende gjennomsnittlige CO2 per passasjer / km er 67g p.a., og flyselskapet planlegger å redusere denne tallet til under 60g per passasjer/ km innen 2030.
"I løpet av de siste tiårene har Ryanair CO2 per passasjer/ km blitt redusert med 18% fra 82g til 67g, mens konkurrenter som Lufthansa, British Airways og Air France-KLM nå genererer over 120g per passasjer/ km".
Kenny Jacobs, markedsdirektør i Ryanair 


Som en del av Ryanairs miljøforpliktelser vil vi investere over 20 milliarder dollar i en flåte på 210 nye Boeing 737 'gamechanger' fly, som vil frakte 4% flere passasjerer, men redusere drivstofforbrenningen med 16% og redusere støynivåene med 40%, sier selskapet videre.

Motbør
Påstandende fra det irske lavprisselskapet blir ikke like godt mottatt hos alle. Blant dem, Justin Francis, grunnleggeren av reiseselskapet "Responsible Travel." Han beskriver seg selv som en entrepenør, idealist og aktivist.

Han har nylig tatt til ordet for at regjeringene i Europa må å innføre en saftig miljøavgift på minst ti prosent på toppen av flybillettprisen.

Francis blir sitert av flere britiske medier der han sier at selskapets påstander om at de er miljøvennlige er å anse som "fake news."
Han er enig med Ryanair i at deres tall er bedre enn konkurrentenes, men deres planer om flere og større fly som vil gi mer utslipp, oppveier for de gode tallene.

Justis Francis sier sågar at Ryanair er nummer 10 på listen over selskap i Europa med høyest forurensning.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart