-->

6. juni 2019

SAS utvider vegetarmenyen ombord

Fra juni utvides ombordmenyen med to vegetariske menyer (SAS/ Andy Prhat)

Fra juni vil det prisbelønte "New Nordic by SAS" - konseptet bli utvidet med to vegetariske menyer. Konseptet er basert på sesongens råvarer fra små lokale produsenter, og de to nye menyene består av gamle nordiske ingredienser.
annonseSAS opplever økende interesse for plantebaserte matkonsepter blant de reisende og har derfor valgt å introdusere to faste, vegetariske versjoner av New Nordic by SAS-konseptet.

Alle menyer i New Nordic by SAS er laget av sesongens råvarer fra lokale produsenter og serveres i den prisbelønnede SAS Cube. (mateske/ beholder, red.anm).

 - Det er fantastisk at vi har et nært samarbeid med små produsenter fra hele Skandinavia. Det bidrar til å utvikle vår kulinariske ambisjon med nordiske tradisjoner og opprinnelse, sier Karl Sandlund, SAS Executive Vice President Commercial.

Organisk sopp og grillet blomkål
(SAS/ Andy Phrat)
New Nordic by SAS ble lansert i 2017. Siden starten har ambisjonen vært å forvandle det beste fra skandinavisk matkultur til kulinariske opplevelser i en høyde av 10.000 meter.

En av de to nye vegetariske menyene består av blomkål grillet i kamelinaolje med en Gotlandsk hvetesalat med linser, svarte bønner og beter. Den andre menyen består av sopp i dill- og pepperrotlake sammen med kålrabisalat.
Produsentene, som er nøye utvalgt for å levere råmaterialene til New Nordic by SAS, er kvalitetsbevisste og brenner for å levere det beste produktet. Råmaterialene tilsettes så få unødvendige ingredienser som mulig. En av hovedingrediensene i den ene vegetariske menyen er sopp, som er 100 prosent økologisk og håndplukket på Hällestad i Skåne.

Flere av produsentene bak råvarene for de to nye menyene kommer fra "Nordisk Råvare", for eksempel Mickelgards gård fra Gotland, Store Bjälösa fra Östergötland, Pesula gård i Tornedalen, Slätte Gård fra Vestergotland og Camelina olje fra Søndermanland.

Her får du New Nordic by SAS
New Nordic by SAS-konseptet serveres årlig på 80.000 SAS-flyvninger i Europa og Skandinavia med en flytid på minimum 80 minutter.

Reisende som vil være sikre på at få vegetarisk eller vegansk mat ombord, kan forhåndsbestille i SAS Plus og kjøpe i SAS Go.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart