-->

8. juni 2019

KLM bygger ren biodrivstoffabrikk for fly

KLM inngår partnerskap for Europas første dedikerte fabrikk for biodrivstoff for fly (KLM)
Europa kommer til å få sin første dedikerte fabrikk for produksjon av biodrivstoff for fly. Fabrikken, som vil være unik i verden, vil bli bygget i Delfzijl i Nederland, vil bli operativ i 2022 og produsere 100 000 tonn biobrensel årlig. Bak initiativet står KLM, SkyNRG og SHV Energy.
annonseI tillegg til bedre flyflåter og mer effektive verdikjeder er biodrivstoffbrensel kortsiktige det beste alternativet til flyindustriens grønne overgang. Markedet er imidlertid for tiden underutviklet og i stort behov for flere fasiliteter. Noe som nå blir virkelighet når SkyNRG, KLM og SHV Energy har besluttet å bygge Europas første fabrikk med hovedfokus på produksjon av biodrivstoff.

- Vi er stolte av å sammen med SkyNRG og SHV Energy lanserer Europas første fabrikk som utelukkende produserer bærekraftig drivstoff for fly. Det er et viktig skritt for næringen at tilførselen av biodrivstoffbrensel øker, og fabrikken i Delfzijl vil spille en sentral rolle i den grønne overgangen. KLM vil årlig redusere sine CO2-utslipp med 200 000 tonn takket være investeringene i fabrikkens biodrivstoff, sier Pieter Elbers, administrerende direktør i KLM.

Opplev fantastiske Amsterdam fra 400,- én vei

Europas første fabrikk
Fra og med 2022 produserer fabrikken årlig 100 000 tonn biodrivstoff, hvorav 75 000 tonn vil bli kjøpt av KLM. I løpet av en tiårsperiode har KLM forpliktet seg til å kjøpe 75 prosent av produsert brensel på årsbasis. Fabrikken vil spesialisere seg i produksjon av biodrivstoff som produseres på regionalt restavfall som resirkulert matolje. Samlet sett vil dette kunne bidra til en årlig reduksjon på om lag 270 000 tonn av CO2-utslippene i luftfartsindustrien.

Klimabevisst produksjon
Driften av anlegget vil foregå på en bærekraftig måte basert på vann- og vindkraft, noe som betyr at hele verdikjeden får et mindre klimaavtrykk.

Byggingen av fabrikken er i tråd med KLMs bærekraftmål og er et viktig skritt mot gjennomføringen av handlingsplanen "Smart & Sustainable", som ble utviklet av tjue ledende transportorganisasjoner og kunnskapsenter. Schiphol flyplass vil også investere i anleggets utvikling.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart