-->

9. juni 2019

6 av 10 nordmenn velger Norgesferie

6 av 10 nordmenn skal feriere i Norge i sommer (Shutterstock)

Fjorårets rekordvarme sommer har hatt en innvirkning på nordmenns ferie- og reisevaner i år. Ny undersøkelse viser at 50 prosent av oss skal tilbringe sommerferien i Norge i år.
annonse
DREAM DEALS


Det kommer frem i en ny reiseundersøkelse* FINN reise har gjennomført i samarbeid med Opinion.

Mens fjorårets reiseundersøkelse viste at over 70 prosent av nordmenn skulle til utlandet i løpet av sommerferien, svarer kun 50 prosent av respondentene det samme i år. Og årsaken er klar: flere av oss svarer at vi skal tilbringe hele eller deler av sommeren hjemme i Norge.

- Både reiseundersøkelsen og tall fra FINN reise viser at det er flere som skal feriere i Norge i år, noe som trolig har sammenheng med den fantastiske sommeren vi opplevde i fjor. Flere har også blitt påvirket av klimadebatten og legger ferien til nærliggende destinasjoner. Norge som feriedestinasjon står meget sterkt, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise.

Toppdestinasjonene i Norge
Blant destinasjonene som er mest ettertraktet i forhold til sommerferie her hjemme, havner Sørlandet, Vestlandet og Nord-Norge på topp områdemessig. I tillegg er Oslo et populært reisemål for mange, viser undersøkelsen.

- Sørlandet er generelt veldig populært om sommeren med sine sjø- og bademuligheter. I tillegg ser vi at stadig flere ønsker seg til Vestlandet, som er en utrolig vakker destinasjon, og Oslo er ettertraktet for de som kanskje ikke har det i sin umiddelbare nærhet ellers i hverdagen, sier Berge i FINN:

- Nord-Norge, med Lofoten i spissen, har også vært en svært populær feriedestinasjon i noen år nå, og tall fra FINN reise viser at søk på flybilletter til destinasjoner som Hammerfest, Leknes og Svolvær har mer enn doblet seg de siste tre årene. Man ser også en økning på solgte flybilletter til Nord-Norge på nesten 15 prosent sammenlignet med i fjor, så at folk ønsker seg nordover i ferien er en trend som bare øker.

Norgesferie i år? Flybilletter fra bare 845,- én vei

Stor økning i hytteleie - og her vil vi leie
Fjorårets rekordvarme sommer har ikke bare gjort at flere velger å være hjemme i sommer - vi ønsker også å være mer på hytta!

Hele 45 prosent av respondentene på årets undersøkelse svarer nemlig at de skal tilbringe hele eller deler av sommerferien i Norge på selv- eller familieeid hytte, mens 35 prosent svarte det samme i fjor.

Også leie av hytter- og feriehus i Norge har blitt mer ettertraktet, med over 20 prosent av årets respondenter som oppgir at de har planer om å leie i løpet av årets sommerferie - mot 17 prosent i fjor.

Mens fjelldestinasjoner er mest ettertraktet i de vinterlige månedene, er det stedene langs kysten som er mest populære om sommeren, viser ferske tall fra FINN reise. Blant de mest søkte destinasjonene for sommeren (fra april til nå), finner vi kystbyer/tettsteder som Kristiansand, Kragerø, Hvaler og Stavern.

Lei feriehus og hytter over hele Norden!

Antall personer som har sett etter feriehus og hytter til leie til sommerferien ligger også høyere (6 prosent) enn på tilsvarende tid i fjor, og antall bookinger av feriehus- og hytter via FINN reises profesjonelle partnere har økt med 5 prosent sammenlignet med samme periode i 2018.

- I vinter så vi at de mest populære områdene for leie var steder med gode skimuligheter, som Trysil, Hemsedal, Hafjell, Geilo, Norefjell og Sjusjøen. Om sommeren ser vi at folk trekker mer mot kysten, med sjø, båt og badeliv, selv om det er mange som er glad i å være på fjellet i sommerferien også, sier Terje Berge i FINN reise.

Tjen penger på feriehuset/hytta
Ifølge Berge er det såpass stor etterspørsel etter feriehus- og hytter til leie (både i inn- og utland) nå, at man kan tjene gode penger på å leie ut, spesielt i fellesferiene. I de mest populære områdene er det få tilgjengelige leieobjekter i høysesong, så det gjelder å være tidlig ute for å sikre seg sin favoritt.

Skal du på ferie og trenger leiebil? Sjekk prisene til Auto Europe her

- Sitter du på en hytte eller et feriehus du ikke får brukt så mye i fellesferiene, er det kjempesmart og mye penger å tjene på å leie den ut via FINN reise, sier Berge:

- Å leie ut kan også hjelpe til med å dekke kostnaden av å ha og vedlikeholde hytta.

*Om undersøkelsen:
Reiseundersøkelsen er utført av FINN reise i samarbeid med Opinion i april 2019. Landsdekkende webundersøkelse med 1000 respondenter, gjennomført på e-post. Spørsmål om reiseplaner og preferanser for 2019, med fokus på sommerferien.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart