Ny kunst til glede for reisende

"Beauty's Summer Dead" er det nyeste kunstverket på Oslo lufthavn (Trond A. Isaksen)
Avinor er stolte av å kunne presentere sitt nyeste kunstverk i den stadig voksende kunstsamlingen ved Oslo lufthavn. Installasjonen «Beauty´s Summer Dead» er laget av den internasjonalt profilerte norske kunstneren Børre Sæthre.
annonse


Installasjonen er plassert i den nye delen av avgangshallen og inngår som en siste del av utbyggingsprosjektet av nye Oslo lufthavn.

Sæthres kunstinstallasjoner kjennetegnes ofte ved at de gir betrakteren følelsen av å ha “tredd inn i en annen dimensjon”. «Beauty´s Summer Dead» består av et liggende hvitmalt furutre omkranset av 57 ravner med lysende øyne. Et fluoriserende turkis underlag omfavner motivet.

Verkets tittel refererer til en av William Shakespeares mest berømte sonetter, Sonette 104, som inngikk i en samling med 154 kjærlighetsdikt utgitt for første gang i 1609.

En flyplass er et sted ladet med følelser, mennesker som er på vei til noe annet, fulle av forventninger til og spenning over hva som er i vente. Sæthres kunstverk inviterer reisende til en underfundig opplevelse i et annerledes univers, som en slags kick-start før deres egen reise begynner.
Børre Sæthre (f.1967) er en av Norges mest anerkjente kunstnere. Han har siden 90-tallet markert seg internasjonalt med spektakulære installasjoner som iscenesetter symbolladede, drømmeaktige univers med referanser til blant annet science fiction-sjangeren.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2021
uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner

om oss   kontakt oss   facebook   twitter   instagram   nettsidekart
vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene