-->

4. juni 2019

Starter ny rute til Wien

Fra kommende vinter skal de fly fire ganger ukentlig fra Oslo til Wien
I dag lanserer det ungarske lavprisselskapet Wizzair seks nye ruter fra Wien, med oppstart fra kommende vinterprogram. En av de nye destinasjonene er Oslo lufthavn.
16. desember kommer ungarerne til byen for å konkurrere mot Austrian og Norwegian.
annonse


Det ungarske lavprisselskapet tar opp konkurransen i Wien med en rekke andre aktører som Level, Lauda og EasyJet, og på flyplassen i den østerriske hovedstaden utgjør lavprisselskapene nå 30% av det totale flytilbudet.

Det kommer også nordmenn til gode når Wizzair i dag har annonsert at de vil fly mellom Wien og Oslo. Selskapet har allerede startet opp sine to første ruter fra Oslo, de to neste starter opp i september, og den nye ruta til Wien letter for første gang 16. desember.

Tidligere i vår ble det kjent at Østerrikets største lavprisselskap, Lauda, vil starte en ny forbindelse mellom Wien og Torp fra oktober.

Matbyen og kulturbyen Wien
Schloss Belvedere, Wien
Wien er en matmetropol. Her finner du alt fra stjernerestauranter til gut burgerliche küche, altså smakfull tradisjonsmat. Wien har røtter tilbake til Habsburgernes rike, som jo var sammensatt av mange folkeslag, kulturer og språk. Matpåvirkningen har vært mangfoldig, noe som har satt sine spor i dag.

Høsten og vinteren er perfekt for å oppleve Wiens kunst, kultur og gastronomi. Besøk slottet Schönbrunn, Stephansdomen, Statsoperaen og ikke minst Musikverein; der du kan høre Wienerfilharmonikerne.

To for én
Når du først er i hovedstaden Wien, hvorfor ikke få med deg en hovedstad til? En times kjøring fra Wien ligger Bratislava, hovedstaden i Slovakia. Dette er de hovedstedene i Europa som geografisk ligger nærmest hverandre.

Byens historie er blitt kraftig påvirket av forskjellige folkeslag, inkludert østerrikere, tsjekkere, tyskere, ungarere, jøder og slovaker. Pressburg/Pozsony var en del av Ungarn fra 907 til 1918. Den var Kongedømmet Ungarns hovedstad fra 1536 til 1784, og en del av det habsburgske monarkiet fra 1526 til slutten av første verdenskrig.Bratislava var ungarsk kroningsby mellom 1563 og 1830, og sete for den ungarske riksdagen fra 1542 til 1848. I 1919 ble byen en del av Tsjekkoslovakia, og dagens navn ble innført. Mellom 1939 og 1945 var den hovedstad i staten Slovakia, som ble opprettet på tysk initiativ i 1938. Deretter ble den igjen tsjekkoslovakisk, før den igjen ble hovedstad i Slovakia i 1993.

Opplev mat- og kulturbyen Wien på sitt beste, fly direkte!

Presidentpalasset i Bratislava er blant byens største attraksjoner. Men det mest dominerende bygget er uten tvil Bratislavsky Hrad – Bratislava slott – som ligger på en høyde med utsikt over hele byen. Bratislava har en malerisk gamleby med mange kulturelle institusjoner.

Det går rutebusser fra både flyplassen i Wien og inne i Wien sentrum, til Bratislava. Bussturen tar en drøy time med noen få stopp underveis, kan anbefales.

Wizzair sin nye Wienrute letter for første gang mandag 16. desember, og selskapet skal fly 4 ganger i uken, hele året. Under ser du den nye rutetabellen.


OSLO - WIEN
Avg. WienAnk. OsloUkedagKommentar
     17:35     20:00man, ons, fre, sønfra 16/12/19
Avg. OsloAnk. Wien
     20:35     22:55man, ons, fre, sønfra 16/12/19


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart