-->

11. september 2019

Ingen åpning av Rygge i 2020

Greier ikke å åpne Moss lufthavn Rygge til neste år, håper på 2021

Eierne av Moss lufthavn Rygge har ikke klart å få nok flyselskaper til å satse på den nedlagte flyplassen. Dermed er den planlagte gjenåpningen neste år avlyst, men de håper på våren 2021.
annonse


Rygge Sivile Lufthavn (RSL) har jobbet gjennom hele sommeren med å få til en gjenåpning av Moss lufthavn Rygge (MLR), som ble lagt ned høsten 2016.

Målet har vært å få på plass avtaler med flyselskaper som har vært villige til å ta i bruk flyplassen. RSL har anslått at de vil trenge avtaler som innebærer minimum 500.000 til 600.000 passasjerer årlig for å kunne satse på en gjenåpning.

Det har de ikke klart. I dag vedtok eierselskapet, Jotunfjell Partners, å skrinlegge planene om en gjenåpning i 2020.

Flykrasj påvirket planene
Hovedårsaken oppgis å være mangel på kapasitet blant flyselskapene på grunn av forsinkede leveranser av nye fly. I tillegg har Boeing 737 Max-problemene fått konsekvenser for gjenåpningen av Moss lufthavn Rygge.

Flystyrtene i Etiopia og Indonesia førte til at noen av selskapene som Rygge Sivile Lufthavn forhandlet med, ikke kunne tilby så mange ruter som tidligere lovet. Dette fordi Boeing 737 Max-flyene, som var involvert i disse flykrasjene, ble satt på bakken.

- Vi var nære
– Flere flyselskaper har villet starte flyginger på Rygge, men manglende flykapasitet har gjort at flyselskapene har måttet redusere sine trafikkprogrammer. Dermed ble det ikke nok volum igjen for oss på Rygge. Det passasjervolumet flyselskapene kunne gi oss, ble for lite for at vi kunne har drevet Moss lufthavn på en forsvarlig måte. Når det er sagt, var vi veldig nære på en avtale med flyselskapene. Det var derfor vi holdt på så lenge på overtid, sier talsperson og styremedlem i Jotunfjell Partners, Espen Ettre.

Hvilke selskap?
Spekulasjoner har gått på at både Ryanair, Norwegian og EasyJet var klare for Rygge – men altså med et for lavt passasjervolum for at flyplassen kunne signere avtaler.

– Jeg vil ikke kommentere noen navn. Det jeg kan si er at det kan bli inntil 10 flyselskaper som kan komme til å fly inn til Rygge fra baser i Europa. Men alt handler om volum. Vi må ha sikkerhet for et stort nok passasjergrunnlag, sier Espen Ettre som lover at kontakten med flyselskapene vil bli opprettholdt.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart