-->

10. september 2019

Norwegian sliter med Dreamlinerne

Dreamlinere og MAX-fly på bakken betyr enorme utgifter til innleie av materiell og mannskap (Norwegian)

I løpet av et halvt år har Norwegian brukt rundt 700 millioner kroner på å leie fly med mannskap for å få kabalen til å gå opp. Det skyldes at 10 Dreamlinere nå står på bakken med motorproblemer, og at 18 Boeing 737 MAX ble parkert i mars.
annonseDet er Dreamlinernes Rolls Royse motorer og strengere krav til inspeksjon av disse, som fører til de store problemene, skriver Dagens Næringsliv.

Informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian sier til avisen at:

- noe har vært planlagt oppgradering og vedlikehold, men i tillegg har vi fått skade på bakken på to fly. Utover seks vi har planlagt i forbindelse med hyppigere motorinspeksjoner og annet vedlikehold, dreier det seg om fire av totalt 37 fly som nå er ute av tjeneste.

I tillegg til motorproblemene med Dreamlinerne har selskapet måtte sette alle sine 18 fly av typen 737 MAX på bakken etter de to katastrofale ulykkene med flytypen i Indonesia og Etiopia. Disse blir trolig stående på bakken ut året, selv om enkelte har snakket om at de kan bli godkjent i oktober.

Alle problemene med de to flytypene har kostet Norwegian rundt 700 millioner i ekstrautgifter på innleie av fly med mannskap, bare det siste halve året.

- Vi forventer at Boeing og Rolls-Royce vil dekke store deler av disse kostnadene, sier Sandaker-Nielsen til avisen.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart