-->

29. september 2019

Nytt nordisk samarbeid om elfly

Nordiske flyselskap samarbeider om utviklingen av elfly (Illustrasjon Airbus)

Flere store nordiske flyselskaper og Nordic Innovation har inngått samarbeid om utvikling av elektriske fly. Partene vil møtes til workshops for å bygge kunnskap og relasjoner.
annonse



Initiativet er finansiert av Nordic Innovation, en organisasjon under Nordisk Ministerråd. Det skal lages en plattform der store flyselskaper fra hele Norden vil delta og samarbeide om fremtidens grønne luftfartsløsninger.

NEA-nettverket vil organisere workshops og andre arrangementer som ledd i å bygge kunnskap og relasjoner over hele Norden. Nettverket har så langt 11 medlemmer: SAS, Air Greenland, Finnair, Icelandair, Braathens Regional Airlines (BRA), El-fly AS, Avinor, Heart Aerospace, NISA (Nordic Innovation Sustainable Aviation), RISE og Swedavia.
Overgangen til et langvarig og bærekraftig fly er en eksistensiell sak for oss. Derfor er det viktig for oss å dele kunnskap med andre aktører for å fremskynde utviklingen av kommersielle elektriske fly. Vi har høye ambisjoner i vårt bærekraftsarbeid og samarbeider allerede med blant andre Airbus om elektrifisering av fly,
det sier Lars Andersen Resare, SAS sin bærekraftssjef, i en pressemelding.

Finnair ser også frem til det felles nordiske samarbeidet om å finne grønne løsninger for fremtidens luftfart.
Teknologiske nyvinninger er nøkkelen til å løse utfordringen med CO2-utslipp fra luftfarten. I dette spesifikke prosjektet skaper vi sammen fremtiden for elektrisk luftfart og tar et viktig skritt mot karbon-nøytral flyging,
sier Jaakko Schildt, konserndirektør i Finnair.

Elfly passer bra på det svenske innenriksnettet sier BRA

Svenske BRA tror elfly er bra på innenriks (FlygBra)
For oss i flyselskapet BRA er det viktig å delta i og støtte utviklingen av elektriske fly i Sverige, da vi ser at innenlandsflyvninger er godt egnet til å bli elektrifisert, sier Anna Soltorp, bærekraftssjef i BRA.
- Regional tilgjengelighet er en forutsetning for at Sverige skal fungere, så vi må sørge for at overgangen til fossilfri innenriks luftfart akselereres ved å delta i forskning og utvikling av ny teknologi.

- Vi skal være et nordisk nettverk som jobber bredt med infrastruktur, industrielle spørsmål og nye forretningsmodeller, sier Maria Fiskerud, prosjektleder for Nordic Network for Electric Aviation (NEA).

Det er fire fokusområder for NEA å drive fremveksten av nordiske elektriske fly:
  1. Nordisk standard for luftfartsinfrastruktur
  2. Forretningsmodeller for å koble sammen regioner
  3. Utvikle teknologi for det nordiske klimaet
  4. Opprett europeisk og globalt samarbeid

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart