-->

25. september 2019

Ser vi Virgin Atlantic i Oslo om noen år?

Virgin Atlantic vil vokse kraftig på London Heathrow, ser også for seg ruter til Norden (Virgin Atlantic)

I 2026 kan London Heathrow ha en tredje rullebane klar. Da ønsker flyselskapet Virgin Atlantic å øke fra dagens 19 destinasjoner til 103, blant annet vil de ha Oslo lufthavn på rutekartet sitt.
annonseMen før de kommer så langt må en del på plass. Først må London Heathrows tredje rullebane bygges, spaden er ennå ikke satt i jorda, og den vil ikke være klar før tidligst 2026.

Dernest må flyselskapet få tildelt slots (start- og landingstillatelsene, red.anm.). I dag er det konkurrenten British Airways (BA) som sitter med mesteparten av slots-ene ved Heathrow, og kapasiteten er sprengt. Det betyr at det er nær sagt umulig for andre aktører som Virgin Atlantic, å ta opp konkurransen med BA.

Virgin Atlantic skriver i en pressemelding at BA i dag kontrollerer 55% av start- og landingstilatelsene på flyplassen, og at ingen andre flyselskap sitter på mer enn 5% slots. I følge Virgin Atlantic har British Airways og dets partnere i moderselskapet IAG monopol på 77 ruter ved flyplassen.

Hvis det blir tildeling av nye slots, som flyselskapet mener de britiske myndighetene må sørge for at det blir, vil Virgin Atlantic åpne nye innenlandsruter, europeiske ruter, samt internasjonale langdistanseruter.
Virgin Atlantic ser for seg Heathrow som en stor hub de kan mate trafikk inn til, før de sender passasjerene ut på interkontinentale ruter som Buenos Aires, Toronto, Sydney og mange fler.

Slik ser Virgin Atlantic for seg rutekartet til Europa om noen år (Virgin Atlantic)

Norden
Virgin Atlantic ser også for seg ekspansjon til Norden. De ønsker å opprette ruter til København, Stockholm, Göteborg og vår egen Oslo lufthavn.
Ved Gardermoen er det allerede fem selskap som flyr til fire av Londons flyplasser.

2026 er langt fram, og i luftfartsverden kan svært mye skje før den tid. Den ambisiøse planen om å firedoble det nåværende rutenettverket kan virke urealistisk, og det er sannsynligvis en del av et omfattende politiske spill, som vil komme i forbindelse med allokeringen av de nye start- og landingstillatelsene - de viktige slots-ene.

Virgin Atlantic
  • grunnlagt av forretningsmannen Richard Branson i 1984
  • han er fortsatt eier av selskapet
  • hovedbase ved London Heathrow lufthavn
  • kontorer ved London Gatwick lufthavn og Manchester lufthavn
  • flyr langdistanse mellom London og Nord-Amerika, Karibia, Afrika, Asia og Australia til 33 destinasjoner
  • har 47 fly i flåten av typene Airbus A330-200 - A350-1000, og Boeing 747-400 og 787-9
Kilde: Virgin Atlantic, Wikipedia

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart