-->

2. oktober 2019

Er det farvel til Hainans Beijingrute?

Bare vinterlukket eller borte for godt? (Hainan Airlines)

I mai i år åpnet den første direkteruten mellom Norge og Kina. Det skjedde da kinesiske Hainan Airlines begynte å fly mellom Oslo og Beijing. Nå har flyselskapet varslet at de setter ruten på pause ut året.

annonseDet er nettstedet hangar.no som skriver at Hainan Airlines tar en pause på denne ruten fra slutten av oktober, og ut året.

Nettstedet har også fått bekreftet fra kommunikasjonsavdelingen ved Oslo lufthavn, at selskapet setter ruten på pause, fram til nyttår.

Ved Oslo lufthavn kan man ikke svare på om ruten starter opp igjen i 2020 eller ikke.

Allerede i 2017 hørte vi første gang om en mulig direkterute mellom de to hovedstedene, da Hainan Airlines hadde søkt kinesiske myndigheter om å få opprette denne ruten.

Først fikk selskapet nei, men året etter kom et positivt svar fra Beijing, det skulle likevel gå enda et år før det ble klart for åpning av den første direkteruten mellom Norge og Kina, blant annet med næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) tilstede.

Hainan Airlines direkterute mellom Beijing og Oslo åpnet i mai (Avinor)

Under åpningssermonien i mai manglet det ikke på optimisme og godord, blant annet sa Christian Lunde, administrerende direktør i VisitOSLO følgende:

- Dette er en gledelig dag for besøksnæringen i Oslo. Direkteruter er alltid kjærkomment. Vi ønsker de kinesiske besøkende velkommen – landets hovedstad har mye spennende å by på!

Fiskeriminister Harald T. Nesvik (Frp) gledet seg over eksporten av sjømat med ordene:

- Denne ruten gir enda bedre muligheter for økt eksport av fersk norsk sjømat til det kinesiske markedet, der etterspørselen etter sjømat av god kvalitet er stor og økende.

Også kineserne var positive:

- Denne ruten vil styrke relasjonen mellom Norge og Kina og stimulere til økt og handel og økonomisk utvikling mellom landene og i den nordiske regionen. - Mr. BAO Qifa, styreformann, HNA Aviation Group.

Hainan Airlines har benyttet fly av typen Airbus A330-300 med 292 seter på denne ruten som de har flydd tre ganger i uken.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart