-->

7. oktober 2019

KLM feirer 100 år i dag

Verdens eldste kommersielle flyselskap fyller 100 år (KLM)

I 1919 grunnla den nederlandske luftfartspioneren Albert Plesman fremtidens luftfart. Han hadde en visjon om et nettverk som forener mennesker. I dag, 100 år senere, forbinder KLM alle verdens hjørner, og har lederposisjonen innenfor luftfartsindustriens bærekraftsarbeid.
annonse- KLM er en stolt hundreåring som har mye å feire på bursdagen – og vi vil fremfor alt rette en stor takk til de 5 millioner passasjerer som flyr med oss årlig fra Norden. Vi skal fortsette å sette vårt preg på luftfartsindustrien, og gjør for tiden store og interessante forpliktelser innenfor bransjens store utfordring som er å skape en mer bærekraftig luftfart, sier Paul Terstegge, daglig leder for Air France KLM i Norden.

Fly til Amsterdam for kun 443,- én vei

KLM har mye å være stolt av i sin hundreårlange historie. I 1990 åpnet KLM Miljøsenter, og siden har fokuset vært på bærekraft. Dette ble nylig fremhevet i årets utgave av Dow Jones Sustainability Index hvor KLM sammen med Air France ble kåret til verdens mest bærekraftig flyselskap for 13. gang.

20 år på Torp
100 års jubilanten feiret på Torp i morges (Sandefjord lufthavn)
KLM flyr direkte til 7 destinasjoner i Norge, en av dem er Sandefjord lufthavn Torp.

 - I høst er det 20 år siden KLM startet sin rute mellom Amsterdam og Torp. Ruten har i alle disse årene vært trafikkert 2 ganger daglig, og er vår aller viktigste rute for det internasjonale næringslivet i regionen vår.


Med KLM og deres nettverk av partnere kan du komme videre til hele verden fra Torp via deres fantastiske rutenett ut fra Amsterdam.

Til sammen har KLM i disse 20 årene fraktet nærmere 2 millioner passasjerer til/fra Torp. På den måten har de gjort det enklere å drive internasjonal business ut fra Vestfold og Telemark, samt at de bringer verden nærmere oss som bor her, sier markeds- og kommunikasjonssjef Tine Kleive-Mathisen.

Gamle i klimafaget
Allerede for 10 år siden gjennomførte KLM den første flyvningen på bærekraftig flydrivstoff, og året før introduserte selskapet CO2ZERO - et program for klimakompensasjon for sine reisende. Tidligere i år inngikk KLM et partnerskap om Europas første bærekraftige flydrivstoffanlegg. Anlegget, som ligger i Nederland, vil være klart innen 2022 og ha en årlig produksjon på 100 000 tonn bærekraftig flydrivstoff.

Fakta:
  • I 100 år har KLM Royal Dutch Airlines vært en pioner innenfor flyindustrien, og er i dag verdens eldste kommersielle flyselskap.
  • Selskapet startet å fly til Norge i 1939, turen gikk fra Amsterdam via Kjevik til Fornebu.
  • I 2018 fløy KLM 34,2 millioner passasjerer, og selskapet flyr med en moderne flyflåte direkte til 166 destinasjoner fra Amsterdam.
  • KLM-konsernet består av KLM Cityhopper, Transavia og Martinair.
  • KLM står også for omtrent halvparten av innkjøpene av biodrivstoff på markedet.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart