-->

11. oktober 2019

SAS skal ha vunnet Forsvarskontrakt

SAS skal ha vunnet flyavtalen med Forsvaret (SAS)

Ifølge Dagens Næringsliv ligger SAS an til å få flyavtalen med Forsvaret for perioden 2020-2024, ingen vil bekrefte eller avkrefte dette. Norwegian har startet en klagesak på vedtaket og stanset alt billettsalget på ruten mellom Oslo og Bardufoss med øyeblikkelig virkning.
annonseIkke bekreftet
Norwegians flyavtale med Forsvaret har eksistert siden 2008, og i de 12 årene har de så og si vært det eneste flyselskap med faste ruter fra Gardermoen til Bardufoss. Anonyme kilder tett på prosessen i Forsvaret, sier til Dagens Næringsliv (DN), at SAS har vunnet kontrakten med Forsvaret, og skal ta over driften av ruten neste år.

Norwegian har nå trukket all avganger mellom Bardufoss og Oslo fra og med 1. februar 2020, fra bookingsystemet.

- Det er Forsvaret som har utlyst anbud, så de må svare på dette, forteller Norwegians informasjonsdirektør Lasse Sandaker-Nielsen til Dagens Næringsliv.

DN's kilder opplyser at Norwegian har klaget på tildelingen. Avtalen med Forsvaret er den største kontrakten i Norge på kjøp av flybilletter.

Karenstid
Forsvaret ønsker ikke å kommentere den nye avtalen på nåværende tidspunkt med henvisning til at det pågår en klageprosess der partene kan sende inn sine innspill.

- Tildeling av rammeavtale innen flyreiser er gjort. Karenstiden løper fortsatt, og Forsvaret ønsker ikke å kommentere utfallet av konkurransen før karenstiden er ute, sier presseansvarlig Hans Meisingset i Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO).

Han ønsker ikke å kommentere om Norwegian har sendt inn en klage. En ny fireårig avtale omfatter 300 000 til 350 000 billetter årlig. Inntektene fra en slik avtale kan passere én milliard kroner totalt. Forsvarets avtale utgjør likevel bare mellom én og to prosent av innenriksmarkedet.

 - Vi må avvente med informasjon til prosessen er endelig avgjort, skriver Knut-Morten Johansen i ei tekstmelding til Dagens Næringsliv. Han er leder for samfunnskontakt i SAS.

Etter det Osloairports.com forstår jobbes det også med å gjenåpne Oslo - Lakselv som helårsrute (Norwegian flyr i dag en sommerrute), samt at det skal ha vært utført en anbudsprosess for flyruten mellom Oslo og Ørland, der Forsvaret bygger opp sin kampflybase.

Ikke marked for to aktører
Da Norwegian startet å fly for Forsvaret i 2008, trakk SAS seg helt ut av ruten mellom Oslo og Bardufoss, fram til sommeren 2010, da mente de at det var et marked for dem også på ruten. Både privatpersoner og næringslivet ville ha konkurranse, da de mente Norwegian var for dyre for dem som ikke kunne reise med Forsvarets gunstige priser.

SAS begynte å fly på denne ruten i mars 2010, men innså raskt at passasjergrunnlaget var for lite, og et halvt år senere var ruten lagt ned, siden har Norwegian operert alene på ruten.

Oppdatert 13.10.19 kl. 09:41

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart