-->

10. oktober 2019

Har funnet sprekker i SAS-fly

SAS har funnet sprekkdannelser i to fly og satt disse på bakken (SAS)

De amerikanske luftfartsmyndighetene (FAA) har beordret kontroll av 158 fly av typen Boeing 737NG etter at det er funnet sprekker på vingefestet. SAS har funnet feil på 2 av 31 fly de har kontrollert.


annonseDet er de amerikanske luftfartsmyndighetene (Federal Aviation Administration - FAA) som har krevd at 165 fly av typen Boeing 737NG (Next Generation) blir kontrollert for sprekkdannelser, etter at man i september fant sprekker på fly av denne typen i Kina.

Fly som har gått mer enn 30.000 turer, er beordret undersøkt innen én uke.

Hos SAS ble det pålagt at 58 av deres fly skulle kontrolleres, selskapet bekrefter nå at de har funnet sprekker i 2 av 31 fly de til nå har kontrollert, og begge maskinene er satt på bakken. SAS bytter ut de ødelagte delene på det ene flyet, mens det andre flyet allerede var på vei ut av flåten, og det kommer derfor ikke tilbake igjen i selskapets flåte.

Se DJ's Aviations forklaring (engelsk) på Boeing 737NG problemene

Stopper ikke trafikken
Undersøkelsene foretas når flyene ikke er i drift, og flytrafikken vil dermed ikke påvirkes, opplyser informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til NTB.

SAS skal undersøke totalt 58 fly, men ikke alle trenger å bli undersøkt innenfor en uke, fly som har flydd mindre enn 30.000 turer, har man fått en noe lengre frist på å kontrollere.

Norwegian setter MAX 8 på bakken

Sprekkene er funnet på den delen som på engelsk kalles en "pickle fork", det er den delen av flyet som fester vingene til flykroppen. Dette stykket er ellers designet for å vare hele flyets levetid.

Ingen av Norwegians fly omfattes av ordren om undersøkelse.

Disse sprekkdannelsene har ingen ting med problemene med Boeings fly av typen 737 MAX, som alle er satt på bakken, etter de fatale ulykkene med denne flytypen i Indonesia og Ethiopia.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart