-->

27. oktober 2019

Vintertid

Vinterprogrammene begynner nå (Illustrasjonsfoto)

Klokken er snudd en time tilbake, gradestokken kryper nedover, enkelte steder ligger snøen, og nå begynner flyselskapenes vinterprogram. Det betyr gjerne nye ruter til skidestinasjoner eller varmere strøk.
annonse


I går kom Kyiv på rutekartet igjen, da SAS åpnet sin nye helårsrute til den ukrainske hovedstaden. Det har ikke vært direkteforbindelse mellom Norge og Ukraina siden 2014. SAS skal fly ruten 3 ganger i uken

Byens arkitektur vitner tydelig om tsarenes påvirkning på byen
Kyiv er en arkitektonisk spennende by med mange gamle historiske bygninger. Den er en av Europas store byer, og kan by på kulturelle tilbud og grønne oaser i skjønn forening. Den vakre Dnieper-elva renner som en blå åre gjennom byen, og rundt omkring finner du flere små øyer med myke sandstrender.


Byens arkitektur vitner tydelig om tsarenes påvirkning på byen.

Du går ikke sulten i seng i Kyiv. Utvalget av spisesteder er enormt. Prøv Ukrainske spesialiteter som f.eks. rødbetsuppen borsjtj eller de kjøttfylte deigputene ved navn pelmjeni. De lokale er glad i drikkevarer som øl, vin og vodka, og drikker dessuten også mye fruktjuice.

Det finnes mange moderne kjøpesentre, varehus og forretninger i Kyiv. Hvis du vil kjøpe suvenirer med hjem skal du besøke noen av markedene i byen, hvor du kan finne utsøkt ukrainsk kunsthåndverk.

Vinter i Krabi er aldri galt
I dag er det sesongstart for Norwegians vinterruter til Dubai og Krabi, sistnevnte i Thailand. Krabi ligger sør i landet, omtrent 90 mil sør for Bangkok. Provinsen er kjent for vakker natur og hvite strender. Det er to ukentlige rotasjoner på denne ruten.

Eurowings kommer tilbake til Oslo lufthavn i dag, med sin rute til Hamburg, Tyskland. Den forsvant plutselig i fjor sommer etter fem års drift, nå ser selskapet er det liv laga for å fly mellom de to byene, og de har allerede valgt å forlenge den fra å være en vinterrute til å bli en helårsrute.

Vinterens billigste og beste tilbud finner du akkurat nå

Populære Wien
Alle skal til Wien
Det kan virke som "alle" flyselskapene skal fly til Wien om dagen, det nyter både Torp og Oslo godt av. I morgen mandag letter flyselskapet Lauda (tidligere Laudamotion, red. anm) fra Torp, og Norge, for første gang. De skal i vinter fly inntil 4 ukentlige turer til den østerrikske hovedstaden. På Gardermoen tar Wizz Air opp konkurransen med Norwegian og Austrian Airlines, fra midten av desember.


Wien er en matmetropol. Her finner du alt fra stjernerestauranter til gut burgerliche küche, altså smakfull tradisjonsmat. Wien har røtter tilbake til Habsburgernes rike, som jo var sammensatt av mange folkeslag, kulturer og språk. Matpåvirkningen har vært mangfoldig, noe som har satt sine spor i dag.

Høsten og vinteren er perfekt for å oppleve Wiens kunst, kultur og gastronomi. Besøk slottet Schönbrunn, Stephansdomen, Statsoperaen og ikke minst Musikverein; der du kan høre Wienerfilharmonikerne.

2 for 1
Bratislava slott
Visste du at det bare er en times kjøring mellom de to hovedstedene Wien og Bratislava i Slovakia?

Presidentpalasset i Bratislava er blant byens største attraksjoner. Men det mest dominerende bygget er uten tvil Bratislavsky Hrad – Bratislava slott – som ligger på en høyde med utsikt over hele byen. Bratislava har en malerisk gamleby med mange kulturelle institusjoner.Det går rutebusser fra både flyplassen i Wien og inne i Wien sentrum, til Bratislava. Bussturen tar en drøy time med noen få stopp underveis, kan anbefales.

Mandag sesongåpner Norwegian sine vinterruter til Lanzarote på Canariøyene, samt til Funchal på Madeira.

Tirsdag kan alle som reiser mellom Oslo og Szczecin (Stettin) i Polen glede seg, da reåpner Norwegian sin direkterute fra Gardermoen til Polens syvende største by, med to ukentlige avganger.

Ryanair debuterer med en ny Polenrute, den går fra Torp til Katowice, i konkurranse med Wizz. Ruten ble lansert som en vinterrute, men en kikk på Ryanairs nettsider viser at den fortsetter utover våren og sommeren.

Andre vinterruter finner du her, blant annet med oversikt over selskapenes juleruter.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart