-->

13. oktober 2019

Widerøe kutter i helårsruter

Flere Widerøeruter blir ikke flydd fra Oslo denne vinteren (Widerøe)

Flere av Widerøes helårsruter fra Oslo, blir nå sesongruter. Selskapet har allerede kuttet i noen ruter, mens andre blir operert ut oktober. Grunnen til kuttene er kort og godt manglende lønnsomhet, sier Widerøe.
 annonseDirekterutene til Leknes og Svolvær i Lofoten går fra å være helårsruter til å bli sesongruter. Leknes flys fram til 25. oktober, så skal det gå noen fly i forbindelse med julen, før de gjør et opphold til 28. februar. Svolvær flys til 27. oktober, juleflyene kommer fra 17. desember, før det blir stille på ruten fram til 27. februar.

Flyene fra Gardermoen til Stokmarknes og Andenes er allerede ferdige for sesongen. Widerøe setter opp et julefly 21. desember, og så må vi vente til 20. og 25. juni før det igjen blir direkteforbindelse på disse rutene.

Flyene til Namsos i Trøndelag går fram til første uke i januar, deretter blir det en pause ut mars. Siste fly til Rørvik har også gått for i år, Widerøe flyr et julefly 21. desember, deretter må vi vente til 24. juni før det igjen blir direkte trafikk til og fra Oslo.

Alle de berørte flyplassene har ruter til andre norske byer, så ingen blir stående uten et tilbud i vinterperioden.

Du skal vel hjem til familien til jul? Husk det er bare 10 uker igjen, og antall seter er begrenset!

Ikke lønnsomt
Informasjonssjef i Widerøe, Catharina Solli, sier til lofotposten.no at grunnen til kuttene er lønnsomhet. Man har sett at det ikke har vært trafikkgrunnlag nok til å kunne operere disse direkterutene lønnsomt i disse periodene.

Dette er nemlig ikke flyruter som er med i kortbaneanbudet, og de driftes derfor kommersielt. Det betyr at man må ha lønnsomhet for å kunne opprettholde dem.

Her er vinterrutene - også med oversikt over juleflyene

- Vi har tatt høyde for at jule- og nyttårstrafikken vil være god, og forhåpentlig kommer til å fylle flyene da mange vil hjem til jul og nyttår, og selvsagt reiser tilbake igjen etter de to store helgene. Vi satser i alle fall på at vi skal kunne drive lønnsomt fra 16. desember til og med 6. januar, og vi ønsker å gi publikum et godt tilbud med dette ruteoppsettet, sier Solli til avisen.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart