-->

21. november 2019

SAS innfører resirkulerbar matemballasje om bord

SAS reduserer plastmengden ombord, innfører resirkulerbar matemballasje (SAS)

SAS innfører resirkulerbar matemballasje og miljøvennlig bestikk om bord, og reduserer plastmengden med 51 tonn per år. Et viktig skritt mot kun bærekraftige materialer i SAS’ kundetilbud.
annonse


Matkonseptet New Nordic by SAS legger vekt på en moderne spiseopplevelse i luften, med sesongens lokalproduserte ingredienser. Nå kommer emballasjen med ny design og resirkulerbare materialer.

– Hver dag utvikler vi våre produkter og servicetilbud i mer miljøvennlig retning, og tar bort det som ikke trengs om bord, og arbeider løpende med å finne innovative løsninger for materialer og emballasje, sier Karl Sandlund, EVP & Chief Commercial Officer.

Noen former for plast er ofte nødvendig grunnet krav til mattrygghet. Derfor har SAS’ leverandører utviklet en løsning som erstatter den indre plastbeholderen i kuben med en papirversjon. Den er laget av godkjent papir med et plastbelegg, som er laget av organisk plantebasert plast i stedet for plast basert på fossil olje.

– Matkonseptet New Nordic by SAS, som serveres i en kube, er et godt eksempel på en miljøvennlig løsning som inngår i lang rekke klimarettede tiltak – i smått og stort – som nye fly til 52 milliarder kroner, og økende bruk av biodrivstoff, sier Karl Sandlund.

Bestikksettet i matkuben er også byttet ut. De nye settene er tilpasset hvert måltid for å minimere ressursbruken, og våtservietter tilbys ved behov. Lanseringen av det nye matkonseptet vil skje gradvis fra desember, og i mai 2020 vil bestikket finnes i hver boks.

Den plantebaserte plasten som brukes i bestikket, er laget av vegetabilsk olje. Den bearbeides via naturlig gjæring og mikroorganismer til et komposterbart råmateriale. SAS er stolte av å være først ute med å ta i bruk denne innovative løsningen for engangsbestikk. Det er den eneste plastløsningen som er kompatibel med EU-direktivet for engangsplast.

I stedet for å legge ekstra salt og pepper og en våtserviett i hver kube, blir disse nå kun delt ut til de som ber om det. I stedet for plast skal bestikket pakkes inn i papirservietter laget av resirkulert materiale.

Utskiftingen av materialer er en viktig del av klimainnsatsen, i likhet med de grep som gjøres for å ta bort matsvinn gjennom forhåndsbestillinger, og reduksjon av vekt ved å kutte ut taxfree-salg om bord i flyene.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart