-->

4. desember 2019

Norwegian selger argentinsk datterselskap

Norwegian selger datterselskapet Norwegian Air Argentina til JetSmart Airlines (Norwegian)

Norwegian Air Shuttle har signert en avtale om å selge datterselskapet Norwegian Air Argentina (NAA) til JetSmart Airlines.
– Dette er et viktig grep for å igjen kunne bli lønnsomme, sier fungerende konsernsjef og finansdirektør i Norwegian, Geir Karlsen.
annonse
Billetter til verdens opplevelser

JetSmart vil ta over driften av NAA med umiddelbar virkning. JetSmart vil fortsette å fly NAAs ruter fra Aeroparque flyplass. Partene forventer at integrasjonsprosessen vil ta noen måneder og at Norwegians varemerke vil bli faset ut av det argentinske innenriksnettverket i løpet av denne perioden.

JetSmart overtar driften av Norwegian Air Argentina 
I løpet av det neste halvåret vil de tre Boeing 737 800-flyene som betjenes av NAA bli erstattet av JetSmart sine egne Airbus A320-fly. De tre Boeing 737 800-flyene vil så returnere til Norwegians europeiske nettverk.- Norwegian er i en fase hvor selskapet går fra vekst til lønnsomhet. Nå tar vi alle nødvendige grep for å sikre at Norwegian er godt posisjonert fremover.

I løpet av de siste månedene har vi gjort viktige endringer i rutenettet vårt for å sikre langsiktig lønnsomhet. Det har vist seg vanskelig å oppnå tilfredsstillende lønnsomhet for datterselskapet i Argentina, gitt den generelle situasjonen i landet. De fleste kostnadene er i dollar, men vi får inntekter i pesos. Den kraftige svekkelsen av pesoen mot dollar har skapt et betydelig gap mellom kostnader og inntekter, sier fungerende konsernsjef og finansdirektør i Norwegian, Geir Karlsen.

- Avtalen vi har signert med JetSmart sikrer at det vi har bygget opp i Argentina de siste to årene videreføres. Nå blir de to nyeste flyselskapene i Argentina en sterkere kombinert enhet. Sammen vil de ha cirka 10 prosent av innenriksmarkedet og bli den tredje største operatøren i landet, fortsetter han.

Helt loco - flybilletter til Buenos Aires for under 2800,- !

- Vi er veldig glade for å kunne slå sammen Norwegian Air Argentina og JetSmart. JetSmart har en visjon om å bli det ledende ultralavpris flyselskapet i Sør-Amerika. Takket være denne avtalen vil vi fortsette å tilby rimelige flyreiser til våre kunder både fra Aeroparque flyplass og El Palomar flyplass, sier Estuardo Ortiz, konsernsjef i JetSmart.

Flyvninger går som planlagt
Alle passasjerer som har kjøpt billetter med NAA vil fly som planlagt, uten noen endringer.
NAA betjener utelukkende innenriksflyvninger i Argentina. Norwegians flyvninger mellom London og Buenos Aires påvirkes ikke av den nye avtalen da disse betjenes av det britiske datterselskapet Norwegian Air UK (NUK).

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart