-->

4. desember 2019

Norwegian tilbyr kunder CO2-kompensasjon

Nå kan du klimakompensere dine Norwegianreiser (Norwegian)

Norwegian har inngått et samarbeid med klimaselskapet Choose for å gjøre det enkelt for kunder å kompensere for sitt karbonavtrykk når de kjøper billett med flyselskapet. Initiativet har blitt godt mottatt av FNs klimasekretariat UNFCCC.
annonse


Fra og med i dag har Norwegian gleden av å tilby sine kunder klimakompensasjon som en enkel, integrert del av bestillingsprosessen.

- Norwegian har blitt kåret til et av verdens mest miljøvennlige flyselskap, og vi jobber kontinuerlig med å redusere utslippene våre gjennom nye tiltak. Ved å tilby CO2-kompensasjon setter vi en pris på passasjerenes faktiske karbonutslipp, noe som gjør det enkelt for kunder å bidra mot en mer bærekraftig luftfart, sier fungerende konsernsjef i Norwegian, Geir Karlsen., i en pressemelding.

- Selv om kommersiell luftfartsteknologi fortsetter å utvikle seg og Norwegian fortsetter å redusere miljøbelastningen, så er det ikke mulig å fly helt utslippsfritt per i dag. Vi vet at mange av kundene våre ønsker å kompensere for utslippene sine, fortsetter han.

Godt mottatt av FNs klimasekreteriat
Norwegian er det aller første flyselskapet som har signert FNs program for klimatiltak og forpliktet seg til å bli klimanøytral innen 2050:

- Å sette en pris på karbon på denne måten hjelper å drive mer handling og ambisjoner på alle nivåer i samfunnet, inkludert næringslivet. Norwegians tiltak for å hjelpe kundene med å kompensere utslipp når de reiser, ønsker vi velkommen. Å bringe mennesker sammen er grunnleggende for global forståelse, for økonomien, for velvære og for planeten. Vi ønsker Norwegian velkommen til vårt «Climate Neutral Now»-program, sier Niclas Svenningsen, Manager Global Climate Action hos UNFCCC.

Flere fly- og miljørelaterte artikler

Støtter CO2-reduserende energiprosjekt
Det nye tilvalget har blitt utviklet med en målsetning om å være så informativt, enkelt og transparent som mulig. Etter å ha valgt en flyvning, blir kunden først informert om sitt CO2-utslipp på den spesifikke ruten sammenlignet med bransjegjennomsnittet.

Kunder vil så bli tilbudt et enkelt alternativ i bestillingsprosessen slik at de kan kompensere for sitt personlige karbonavtrykk når de flyr med Norwegian. De som velger å kompensere kan være trygge på at bidraget blir brukt til å finansiere godkjente prosjekter som reduserer globale CO2-utslipp. Prosjektene er godkjent av FN og Gold Standard, som setter standarden for klima- og utviklingstiltak for å kvantifisere, sertifisere og maksimere effekten. Gold Standard inkluderer også bidrag til andre FN-mål for bærekraftig utvikling.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart