-->

30. november 2019

Rygge: Fortsetter samtalene på nyåret

Eierne bak Moss lufthavn Rygge fortsetter samtalene med flyselskapene på nyåret (Wikimedia)

I høst ble det klart at det ikke blir noen nyåpning av Moss lufthavn Rygge neste vår, slik mange har håpet på. På nyåret skal samtalene med flyselskapene fortsette. Ingen vil si noe konkret, men avviser heller ikke navnene Norwegian, Ryanair, Wizzair og easyJet. Kan Petter Stordalens Ving også være en kandidat?
annonse


I september ble det klart at det ikke blir noen åpning av Moss lufthavn Rygge neste vår.

Flykrasj påvirket planene
Hovedårsaken ble oppgitt å være mangel på kapasitet blant flyselskapene på grunn av forsinkede leveranser av nye fly. I tillegg har Boeing 737 Max-problemene fått konsekvenser for gjenåpningen av Moss lufthavn Rygge.

Flystyrtene i Etiopia og Indonesia førte til at noen av selskapene som Rygge Sivile Lufthavn forhandlet med, ikke kunne tilby så mange ruter som tidligere lovet. Dette fordi Boeing 737 Max-flyene, som var involvert i disse flykrasjene, ble satt på bakken, og fortsatt står der.

- Vi var nære
– Flere flyselskaper har villet starte flyginger på Rygge, men manglende flykapasitet har gjort at flyselskapene har måttet redusere sine trafikkprogrammer. Dermed ble det ikke nok volum igjen for oss på Rygge. Det passasjervolumet flyselskapene kunne gi oss, ble for lite for at vi kunne har drevet Moss lufthavn på en forsvarlig måte. Når det er sagt, var vi veldig nære på en avtale med flyselskapene. Det var derfor vi holdt på så lenge på overtid, sa talsperson og styremedlem i Jotunfjell Partners, Espen Ettre i en kommentar i september.

– Veldig god dialog
– Vi hadde en veldig god dialog med store og gode aktører. Den dialogen skal vi gjenoppta over nyttår. Denne gangen stiller vi bedre rustet. Flyselskapene kjenner oss og vi kjenner dem. Vi har på ingen måte rykket tilbake til start. Jeg vil heller si vi er i ferd med å gå inn i siste sving før oppløpet, sa Alf-Reidar Fjeld, til Moss Avis tidligere denne uken. Den tidligere flyplassjefen på Torp er hyret inn for å bistå Ryggeeierne med å få gjenåpnet Moss lufthavn.

Fjeld vil heller ikke oppgi navnene på de selskapene de skal ha samtaler med på nyåret, men han protesterer heller ikke når avisen nevner navn som Norwegian, Ryanair, Wizzair og easyJet.

Et annet rykte som skal ha dukket opp er at Petter Stordalen, som nylig kjøpte Ving, er interessert i å bruke Rygge til charterflvgninger. Det kjenner heller ikke Fjeld til, men han bekrefter overfor Moss Avis at Ving har fløyet fra Rygge tidligere.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart