Disse kredittkortene egner seg best før og under reise (Freepik) |
Forbrukerportalen Dinero.no har kåret årets beste kredittkort innenfor ulike kategorier for å gjøre det enklere å velge kredittkortet som egner seg best for deg.
Dette er kredittkortene dinero.no mener egner seg best før og under reise:
I kategorien reisekort har nettstedet sett etter et kort som egner seg både før og under reisen. Bank Norwegian Visa innfrir de fleste kravene til et slikt kredittkort, mye på grunn av egenskaper som gebyrfrie kontantuttak i utenlandsk valuta, mulighet for å tegne egenandelsforsikring for leiebil, inkludert reiseforsikring og rentefri betalingsutsettelse ved kjøp av Norwegianbilletter.
Og sist, men ikke minst, muligheten til å tjene Cashpoints, flybonuspoeng som kan innfris i Norwegian-billetter.
– Bank Norwegian hadde lenge det eneste kredittkortet i Norge med gebyrfrie kontantuttak i utlandet, noe som tydeligvis har hatt en smitteeffekt på konkurrentene. Stadig flere kredittkort tilbyr nå dette, til glede for forbrukerne. Likevel er det ingen kort som greier å utkonkurrere Bank Norwegian Visa i kategorien beste reisekort, sier Anders Fagereng, daglig leder i dinero.no.
Kortet er i praksis gebyrfritt i utlandet, men har det sedvanlige valutapåslaget på transaksjoner i fremmed valuta – som alle debet- og kredittkort i Norge har. De fleste kort har et valutapåslag på 2 %, Bank Norwegian har 1,75 %.
Beste kredittkort for EuroBonus-opptjening
Du har mange alternativer dersom du ønsker et kredittkort som lar deg tjene EuroBonus-poeng på vanlig bruk, eller poeng som kan konverteres til EuroBonus via eksempelvis Trumf eller Membership Rewards. I forbrukerportalens test er det SAS EuroBonus Premium Mastercard og Shell Mastercard som kommer til topps i denne kategorien.
– De dyktigste og mest dedikerte bonusjegerne finner du i de som sanker EuroBonus for alt det er verdt. Disse kan anses for å være spesielt interesserte, og har ingen problemer med å bruke kort som koster over 6000 kroner i året for å få flest mulig bonuspoeng. Vi har et ønske om å finne et mer tilgjengelig og lavterskelkort for den allmenne bruker, derfor synes vi disse kortene er gode alternativer til de tilsvarende broilerkortene på markedet, sier Fagereng kontant.
Der hvor SAS EuroBonus-kortet på sin side koster 1495 kroner i året (750 kroner for deg som er Diamantmedlem), koster Shell Mastercard ingenting i årsgebyr. Førstnevnte lar deg tjene 15 poeng per 100 kroner du bruker med kortet, hvorpå sistnevnte via automatisk Trumf-konvertering gir 13,5 poeng per 100 kroner du bruker.
SAS-kortets årsgebyr kan på sin side rettferdiggjøres til en viss grad av velkomstbonusen på 10 000 poeng, samt at de gir deg 1000 Grunnpoeng i måneden som lar deg stige i nivå. Dessuten har det ikke et tak på hvor mange poeng du kan tjene i året.
Det beste kortet med loungetilgang 2020
Denne kategorien er en nykommer i Dineros kåring, som følger av at nettstedet nylig gjorde en gjennomgang av hvilke kredittkort som gir loungetilgang på det norske markedet. Vinneren er henholdsvis American Express Gold Card og Eurocard Platinum.
– Loungetilgang på flyplasser er en luksus, og mange kort gjør denne luksusen mer tilgjengelig for flere.
Innpass i Priority Pass-lounger koster vanligvis 27 dollar per besøk, i tillegg til en årlig avgift på minimum 99 dollar. Med disse kortene er årsavgiften inkludert i kortet. Amex Gold-kortet gir fire gratisinnganger i Priority Pass-lounger per år, hvorpå ytterligere besøk og innpass for gjester koster £20. Med Eurocard-kortet koster innpass 30 amerikanske dollar per besøk, i tillegg til at kortet gir tilgang til Eurocard-lounger i Europa med egne priser.
Eurocard Platinum koster 1650 kroner per år, hvorpå American Express Gold Card koster deg 1500 kroner i året.
– De høye årsgebyrene kan være overkommelige om man bruker kortene riktig. Begge har ytterligere fordeler som eksempelvis forsikringer, concierge service og bonusordninger, så du kan få mye valuta for pengene dersom du er i kortenes målgruppe, sier Fagereng til slutt.