-->

29. januar 2020

EASA ber flyselskapene øke Coronavirusberedskapen

EASA ber flyselskapene være beredt på tilfeller av akutt luftveisinfeksjon ombord (Illustrasjonsfoto) 

Den europeiske flysikkerhetsorganisasjonen EASA har sendt ut en sikkerhetsinformasjonsbulletin med anbefalinger til nasjonale luftfartsmyndigheter, flyselskaper og flyplasser angående utviklingen av Coronaviruset (2019-nCoV) som startet i byen Wuhan i Kina.
annonse


I bulletinen fra EASA anbefaler de at flyselskapene gir informasjon til besetningsmedlemmer om hvordan de skal håndtere et tilfelle av akutt luftveisinfeksjon om bord i et fly. Det anbefales videre at flyselskaper og flyplassoperatører oppfordrer besetningsmedlemmer og flyplassansatte til å identifisere passasjerer som viser tegn til akutte luftveisinfeksjoner, og som kommer fra Kina eller har vært i kontakt med folk som kommer fra Kina.

Flyselskaper som utfører passasjerflyvninger til og fra berørte land, bør være utstyrt med beskyttelsesutstyr for besetningsmedlemmer som hjelper til med potensielt smittsomme tilfeller.

Mannskap som overnatter i Kina bør også informeres og utstyres med utstyr som til en hver til blir anbefalt av kinesiske myndigheter.

I tillegg bes flyselskapene og flyplassoperatører om å samarbeide så mye som mulig med de offentlige helsemyndighetene for å gi støtte til å spore passasjerer som har vært på flyreiser der en Coronavirusinfeksjon er bekreftet.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart