-->

29. januar 2020

EASA ber flyselskapene øke Coronavirusberedskapen

EASA ber flyselskapene være beredt på tilfeller av akutt luftveisinfeksjon ombord (Illustrasjonsfoto) 

Den europeiske flysikkerhetsorganisasjonen EASA har sendt ut en sikkerhetsinformasjonsbulletin med anbefalinger til nasjonale luftfartsmyndigheter, flyselskaper og flyplasser angående utviklingen av Coronaviruset (2019-nCoV) som startet i byen Wuhan i Kina.
annonse


I bulletinen fra EASA anbefaler de at flyselskapene gir informasjon til besetningsmedlemmer om hvordan de skal håndtere et tilfelle av akutt luftveisinfeksjon om bord i et fly. Det anbefales videre at flyselskaper og flyplassoperatører oppfordrer besetningsmedlemmer og flyplassansatte til å identifisere passasjerer som viser tegn til akutte luftveisinfeksjoner, og som kommer fra Kina eller har vært i kontakt med folk som kommer fra Kina.

Flyselskaper som utfører passasjerflyvninger til og fra berørte land, bør være utstyrt med beskyttelsesutstyr for besetningsmedlemmer som hjelper til med potensielt smittsomme tilfeller.

Mannskap som overnatter i Kina bør også informeres og utstyres med utstyr som til en hver til blir anbefalt av kinesiske myndigheter.

I tillegg bes flyselskapene og flyplassoperatører om å samarbeide så mye som mulig med de offentlige helsemyndighetene for å gi støtte til å spore passasjerer som har vært på flyreiser der en Coronavirusinfeksjon er bekreftet.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner

om oss   kontakt oss   facebook   twitter   instagram   nettsidekart
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage