-->

21. januar 2020

Flere vil til Øst-Europa

Populære Sopot i Polen (Shutterstock)

2019 var et flittig reiseår for nordmenn, og tall fra FINN reise viser at vi reiste minst like mye med fly i 2019 som i 2018. Varme destinasjoner som Spania og Hellas, samt europeiske byer som London, Gdansk og Amsterdam, var spesielt populære i året som gikk.
annonse


Flere vil til Øst-Europa
Et par byer som har klatret på topplisten over flysøk fra 2018 til 2019 er Antalya og Gdansk.

Ifølge Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise, kan årsakene til dette være at Tyrkia forbindes mindre med uroligheter og fare nå enn tidligere år, noe som gjør at antall besøkende tar seg opp. Antall flysøk på Antalya økte med 37,5 prosent og søkene etter Gdansk hadde en vekst på 36 prosent fra året før.

– Øst-Europa blir også stadig mer populært, og da særlig Polen. Du får mye for pengene, samtidig som spesielt Gdansk regnes som en hyggelig by som det er ukomplisert for nordmenn å reise til. Og så er det ikke langt derfra til Sopot, som er blitt en populær sommerdestinasjon for nordmenn, sier Berge.

Godt utvalg
Klaipeda, Litauen
Tar vi en kikk på rutekartet fra Oslo, ser vi at det går fly fra Gardermoen til seks polske byer, fra Torp har de hele åtte direkteruter på rutekartet. De alle fleste destinasjonene flys av mer enn et selskap, som igjen betyr konkurranse og priser fra rett over hundrelappen én vei

Men det finnes så mange flere byer det er verdt å besøke i Øst- og Sentraleuropa. Hvis du tør å utfordre deg selv litt har Gardermoen over 20 ruter østover, i tillegg til Polenrutene.
Prøv for eksempel Beograd, Kaunas, Kyiv, Tallin, Tivat eller Zagreb.

Fra Torp kan du prøve Bucuresti, Riga, Skopje og Vilnius i tillegg til alle Polenrutene. Det er med andre ord mye å prøve ut for den som vil dra litt andre steder enn dit naboen drar.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart