-->

7. februar 2020

Coronaviruset kan bli en dyr affære

Coronaviruset kan bli en dyr affære for luftfartsindustrien (Wikimedia)

Et stort antall flyselskaper har kansellert flyreiser til og fra Fastlands-Kina på grunn av koronavirusutbruddet, det vil gi luftfart- og reiselivsindustrien en knekk i form av tapte inntekter, trolig blir kostnadene høyere enn under SARS-epidemien i 2003.

annonse


Nå står luftfartsindustrien overfor en annen stor krise på grunn av koronavirusutbruddet i Kina, og den krisen vil sannsynligvis ha enda større økonomisk innvirkning på luftfarten enn SARS-krisen hadde. Det skriver flynettstedet check-in.dk.

Mange flyselskap har kansellert flyreiser til og fra Fastlands-Kina på grunn av Coronavirusutbruddet, og flere land nekter innreise til utlendinger som har opphold seg i Kina, samt at en rekke land oppfordrer innbyggerne om å ikke reise til Kina.

Coronavirus-krisen vil garantert koste flyselskapene mer enn 48 milliarder dollar som SARS kostet industrien, skriver nettstedet.

Fra Skandinavia har SAS kansellert sine flygninger til Shanghai og Beijing ut februar, mens billettsalget er stanset fram til medio mars.
SAS velger på lik linje som de fleste andre selskap å fly til Hong Kong.
En viktig årsak til at flybransjen blir hardt rammet denne gangen er at mens det i 2003 var drøyt 94 millioner kinesere som fløy det året, har tallet nå steget til omlag 660 millioner kinesiske passasjerer i året. Da utbruddet slo ut for fullt, forberedte kineserne seg på å feire kinesisk nyttår. Det er den perioden i året hvor flest kinesere reiser, men i år valgte mange å kansellere sine turer, noe som har ført til enorme tap for de kinesiske flyselskapene.

SARS - severe acute respiratory syndrome
Sars er en alvorlig, akutt luftveisinfeksjon, forårsaket av sarsviruset, som er et coronavirus. Viruset forårsaket en global epidemi i 2002–2003. Epidemien startet i Sør-Kina og spredte seg blant annet til Hongkong, Singapore, Taiwan og Canada. Ingen tilfeller ble diagnostisert i Skandinavia. Ved utgangen av 2003 var det rapportert 8 096 sannsynlige tilfeller med 774 dødsfall i 26 land.
Kilde: Store medisinske leksikon

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart