-->

7. februar 2020

Google Maps forbedrer reiseopplevelsen

Fyller 15: Google Maps så for første gang dagens lys i 2005 (Google Maps)

Om ikke lenge vil brukerne av Google Maps kunne få informasjon om blant annet temperatur, sikkerhetstiltak og tilgjengelighet for funksjonshemmede om bord på ulike transportmidler over hele verden.

annonseI 2005 tok Google sikte på å kartlegge verden da Google Maps ble lansert. Siden den gang har selskapet flyttet grensene for hva et kart kan gjøre: fra å hjelpe brukerne med kun å navigere enkelt fra A til B, til nå å være et verktøy for å utforske og få ting gjort ute i den store verden.

– I disse dager feirer vi 15-års jubileet til Google Maps med å gi appen nytt utseende og nye funksjoner. I tillegg lanserer vi flere produktoppdateringer som oppfyller ønsker som har kommet fra noen av de over én milliard brukerne som benytter Google Maps til å se og utforske verden, sier Helle Skjervold, kommunikasjonssjef i Google Norge.

Nytt utseende fra innsiden og ut
En oppdatert Google Maps-app er nå tilgjengelig både for Android og iOS. Den oppdaterte versjonen av appen gir brukerne alt de trenger via fem faner som er enkelt tilgjengelig;
Utforsk, Reiserute, Lagret, Bidra og Oppdatert.

  • Utforsk: ​Leter du etter et sted i nærheten der du kan ta en rask lunsj, oppleve live musikk eller spille videospill? I utforsk-fanen finner du informasjon, anmeldelser, rangeringer og annet for rundt 200 millioner steder over hele verden, inkludert lokale restaurantet, attraksjoner og landemerker.
  • Reiserute: ​Enten du forflytter deg med bil eller offentlig kommunikasjon, sørger Reis-fanen for at du får opp den mest effektive ruten. Sett opp dine daglige reiseruter for å få trafikkoppdateringer i sanntid, reisetider og forslag til alternative ruter.
  • Lagret: ​Brukerne har hittil laget mer enn 6,5 milliarder steder i Google Maps - fra det nye konditoriet på hjørnet til den trendy restauranten på neste feriedestinasjon. Nå kan du se alle disse stedene på ett sted i appen, i tillegg til at du kan finne og organisere planene for en fremtidig reise og dele dine anbefalinger fra steder du har vært.
  • Bidra:​ Hundrevis av millioner av mennesker bidrar hvert år med informasjon som sørger for at Google Maps til enhver tid er oppdatert. Via den nye Bidra-fanen kan du enkelt dele lokalkunnskap, for eksempel detaljer om veier og adresser, steder som mangler, omtale av virksomheter og bilder. Hvert eneste bidrag gjør at andre brukere kan lære om nye steder og finne ut hva de vil gjøre.
  • Oppdatert: ​Den nye fanen for oppdateringer gir deg en informasjonfeed med populære steder som du bare må se, som er lagt inn av lokale eksperter og utgivere​. I tillegg til å oppdage, lagre og dele anbefalinger med nettverket ditt, kan du også chatte direkte med virksomheter for å få svar på spørsmål.

Google Maps får nå også et nytt ikon. Det skal gjenspeile den utviklingen tjenesten har gått gjennom på 15 år med kartlegging av verden. Ikonet er inspirert av det som har vært et kjennetegn ved Google Maps helt fra begynnelsen – kartnålen – og representerer skiftet tjenesten har vært gjennom; fra kun å ta brukeren til en destinasjon, til å kunne hjelpe brukeren med å oppdage nye steder og få nye opplevelser.

– I Google klarer vi jo ikke å motstå en skikkelig bursdagsfeiring, så brukerne må dessuten holde øynene åpne for vårt festkledde bil-ikon som vil være tilgjengelig i en begrenset periode når man navigerer i Google Maps, sier Skjervold.


Laget for deg som er på farten
Google Maps utvikler seg kontinuerlig for å hjelpe brukerne med å komme seg rundt, uansett hvordan de velger å reise. De nye reisefunksjonene i Google Maps-appen skal hjelper brukerne med å holde seg oppdatert når de velger offentlig kommunikasjon.

I fjor lanserte Google funksjonen som kan forutsi hvor full en buss, et tog eller en undergrunnsbane er, basert på tidligere reiser. For å hjelpe brukerne med å planlegge reisene sine legger Google nå til data om ruter registrert av tidligere reisende. Det fører til at brukerne snart vil kunne få se nye, viktige detaljer om ulike transportmidler, som blant annet:

  • Temperatur: For en mer behagelig reise kan du på forhånd sjekke om tidligere reisende har klassifisert temperaturen om bord på den kalde eller varme siden av skalaen.
  • Tilgjengelighet: Hvis du har særskilte behov eller trenger ekstra støtte kan du nå identifisere kollektivtransportlinjer med assistansepersonell, enklere tilgjengelig inngangspartier, seter og stopp-knapper eller ekstra synlige LED-lys.
  • Sikkerhet om bord: Føl deg tryggere ved å få informasjon om det er sikkerhetsløsninger om bord i transportmiddelet – enten det er ved hjelp av sikkerhetsvakter, kameraovervåkning eller en tilgjengelig elektronisk hjelpelinje som kan brukes til å be om assistanse.
  • Antall vogner: Kan du velge en rute basert på antallet vogner på et transportmiddel, slik at sjansen for å få et sted å sitte øker. Denne funksjonen er foreløpig kun tilgjengelig i Japan.

Disse nyttige dataene samles inn fra tidligere reisende som har delt sine opplevelser, og vil dukke opp ved siden av kollektivtransportrutene når de er tilgjengelige. For å hjelpe fremtidige reisende kan brukerne svare på en kort undersøkelse inne i Google Maps om sin opplevelse på nylig gjennomførte reiser. Funksjonene vil bli rullet ut globalt i mars, med varierende tilgjengelighet avhengig av region og lokale transportselskaper.

En følelse av retning
I fjor lanserte Google funksjonen Live View for raskt å kunne hjelpe brukerne med å bestemme seg for hvilken vei de skal velge når de skal gå en rute foreslått av Google Maps. Ved å kombinere Google Street Views bilder fra den virkelige verden med maskinlæring og smarttelefon-sensorer, viser Live View brukerne de reelle omgivelsene med den foreslåtte ruten som et lag oppå i AR.

Gjennom de neste månedene vil Google utvide Live View og teste ny funksjonalitet. Selskapet starter med å forbedre assistansen når man søker etter et bestemt sted. Da skal man raskt kunne se hvor langt unna og i hvilken retning stedet ligger.

– Når Google Maps fyller 15 år er det på sin plass å sende et stort takk til alle som stoler på vår tjeneste og for at de har fulgt oss gjennom alle disse årene. Vi kan nesten ikke vente på å se hva de neste 15 årene vil bringe, sier Skjervold.

Google Maps så for første gang dagens lys helt tilbake i 2005, nærmere bestemt 8. februar.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart