-->

12. mars 2020

Ønsker seg flyrute til Oslo

Ved Ljubljana lufthavn ønsker man seg en direkterute til Oslo

Flyplassledelsen ved Ljubljana flyplass jakter på flyselskap som er villige til å fly mellom flyplassen i den slovenske hovedstaden og Oslo. De har forsøkt flere år allerede uten å lykkes.

annonse


Fram til det slovenske flyselskapet Adria Airways gikk konkurs i september ifjor, var det de som var bindeleddet mellom Ljubljana og Skandinavia, med en rute til København. Etter konkursen har ingen andre aktører gått inn i det markedet.

Fraport, som drifter flyplassen i den slovenske hovedstaden, tror et lavprisselskap vil være den rette aktøren på denne ruten.

Flyplassledelsen sier de i flere år har snakket med Norwegian, som tidligere har uttalt at Slovenia absolutt er et marked for dem. de har flydd til Balkan siden 2004, og markedet der har vokst jevnt og trutt for flyselskapet. Men noen rute til Ljubljana har så langt ikke materialisert seg.

Ryanair har også blitt kontaktet av flyplassen med forespørsel om å starte trafikk mellom de to hovedstedene, dette har heller ikke ført fram.


Med Adria Airways' konkurs, forsvant mange ruter ut fra landet. Flyselskapene som har etablert ruter dit, ønsker stort sett å fly til de store hovedstedene og knutepunktene.

Slovenia er et forholdsvis lite land med omlag 2 millioner innbygere, men med grense både til Italia, Kroatia, samt en egen liten kystlinje mot Adriaterhavet, skulle det være mulig å trekke til seg både flyselskap og turister.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart