-->

11. mars 2020

Utsetter ny Stockholmsrute

Ny rute fra Torp til Bromma forskyves med to måneder (Braganza)

30. mars skulle Widerøe og 
Braathens Regional Airlines (BRA) ha startet den nye ruten mellom Sandefjord lufthavn Torp, og Bromma lufthavn, rett utenfor Stockholm. Coronaviruset setter nå en effektiv stopper for dette, i første omgang fram til juni.  
annonse- En direkterute til Stockholm har vært etterspurt blant lokalt næringsliv og privatreisende tilknyttet Torp. Det er en glede å kunne imøtekomme dette ønsket og dermed styrke vårt nettverk av destinasjoner til og fra Torp, i samarbeid med Braathens Regional Airlines (BRA), det sa kommunikasjonsjef i Widerøe, Catharina Solli, i fjor da ruten ble presentert.

Planen er å fly inntil tre daglige rundturer ved at de to selskapene deler trafikken mellom seg.
Coronaviruset har nå satt en midlertidig stopp for dette prosjektet, i første omgang i to måneder.
Widerøe opplyste i morges at kutter 1500 flygninger, i tillegg til de 4000 som allerede er annonsert. I meldingen fra selskapet kom det også fram at den nye ruten Torp - Bromma utsettes til 1. juni.

Forsøkt før
Forrige gang noen forsøkte seg på trafikk mellom Torp og Stockholm var i 2014 da det svenske selskapet Nextjet fløy fra Sandefjord til Stockholm Arlanda. Den gangen fløy svenskene rundt 20 ganger i uken med en 40 seters Saab-maskin. Mangel på etterspørsel og for liten vekst på ruten, gjorde at Nextjet avviklet trafikken etter kun 14 måneder.

Nextjet gikk forøvrig overende i mai 2018.
Andre aktører mellom Torp og Stockholm har vært Ryanair, Widerøe og Coast Air.

Stockholm er ønsket
Når situasjonen igjen normaliserer seg i reiselivsbransjen er det ingen grunn til å tro at ikke Widerøe og BRA skal kunne få til et godt produkt for de reisende.

Stockholm er rute-ønske nummer en fra det lokale næringslivet, og da er de bare å benytte det når de kommer i luften.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart