-->

11. mars 2020

Widerøe kutter ytterligere

Widerøe kutter videre, 1500 nye avganger blir kansellert framover (osloairports.com)

Luftfarten er under press, internasjonalt og i Norge. Antall billettbestillinger er påvirket av et krevende marked og begrenset reiseaktivitet som følge av Coronafrykt, og vi ser at mange kunder reduserer sin flyaktivitet. Widerøe ser seg derfor nødt til å kutte 1500 flyavganger frem til 31.mai. Dette kommer i tillegg til 4000 avganger som ble annonsert kuttet i februar.
annonse


- Vi kutter 1500 avganger på våre kommersielle ruter frem til utgangen av mai, forteller Christian Skaug, kommersiell direktør i Widerøe. Kuttene er likt fordelt i antall mellom innlands- og utlandsruter.

Widerøe tar også flere interne grep for å redusere kostnadene. Konsernet har innført ansettelsesstopp, investeringer utsettes og den annonserte oppstarten av den nye ruten mellom Torp og Bromma utenfor Stockholm forskyves til 1. juni.

Widere kutter 4000 avganger i Norge

- Anbudsrutene flys som normalt, men vi kutter produksjon som går utover anbudskravene. Nedgangen i etterspørselen merkes også på anbudsrutene, sier Skaug.

-Kuttene gjelder foreløpig ut mai. Vi følger utviklingen fortløpende og situasjonen har endret seg betydelig siste uke. Vi utelukker ikke ytterligere kutt dersom utviklingen fortsetter, avslutter Skaug.

De fleste kutt er allerede oppdatert i bookingsystemene. Resterende endringer gjøres fortløpende.

Kunder som har flybillett på avganger som nå kuttes vil bli kontaktet av stedet der de har kjøpt billetten. De vil få tilbud om endret reiserute og/eller avgangstid.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart