-->

11. mars 2020

Nye MAX-problemer for Boeing

Max uheldig. Nye problemer dukker stadig opp for MAX-flyene, nå kabelkrøll 

De amerikanske luftfartsmyndighetene (FAA) krever at Boeing skal gjøre om på visse deler av kabelsystemet i 737 MAX-flyene, før de vil friskmelde og sertifisere flytypen igjen.

annonse


Boeing har jobbet månedevis for å oppgradere 737 MAX og få dem godkjent av myndighetene til å fly igjen. Forrige uke kunngjorde de amerikanske luftfartsmyndighetene (FAA) at de var tett på en testdato for flytypen, som igjen skal resultere i sertifisering av MAX-flyene.

Denne planen ser nå ut til å bli stoppet av de samme myndighetene. FAA opplyser at de pålegger Boeing at de flytter på deler av det elektriske kabelsystemet inne i selve Boeing 737 MAX-flyene.

Alle de 800 flyene av denne typen som til nå er produsert, må kables om før FAA vil sende dem opp i luften igjen. FAA har konkludert med at visse deler av kabelsystemet er potensielt farlig, og i strid med kabelsikkerhetsstandarder som skal forhindre kortslutninger.

Svikt i dette systemet kan føre til at flyets kontrollsystemer vil sende flyets neseparti kraftig nedover, på samme måte som MCAS-systemet. Det var dette systemet som var skyld i de to ulykkene i Indonesia og Ethipoia, som tilsammen krevde 346 menneskeliv, og satte alle MAX-flyene på bakken verden over.

Det har vært et håp om å få sertifisert og få Boeing 737 MAX-flyene opp i luften igjen i juni, men med de nye kravene fra myndighetene, kan det komme enda nye utsettelser.

Norwegian har mottatt 18 fly av denne typen, som har stått på bakken i et år, de har 90 i bestilling fra Boeing.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart