-->

15. mars 2020

SAS permitterer 10.000 ansatte

SAS må kutte kostnader, permitterer 10.000 ansatte fra i morgen (SAS)

Søndag holdt SAS pressekonferanse i forbindelse med de tøffe tidene vi nå er inne i, knyttet til Coronautbruddet. SAS-sjef Rickard Gustafson fortalte at selskapet nå er i en fase der de må innstille ruter, og permittere ansatte. Rundt 90% av staben blir permittert, det betyr 10.000 ansatte.

annonse– Vi opplever nå en krise av sjeldent kaliber, innledet SAS-sjefen Rickard Gustafson. Det påvirker mange industrier, og myndighetene har tatt et krafttak, sa han.

– For SAS’ del innebærer denne nye virkeligheten at vi må tilpasse oss. Fra og med i morgen, mandag, vil ta pause i store deler av bedriften, og vi blir tvunget til å redusere avgangene kraftig i hele nettverket vårt, sa Gustafson videre.

SAS vil kun operere noen få ruter, og stå til disposisjon for staten for å få strandede skandinaver hjem.


Han sa videre at selskapet har bygget seg opp finansielt gjennom en lengre stund, men var samtidig klar på at et selskap uten passasjerer og inntekter, vil få problemer etter hvert.

Som et midlertidig strakstiltak permitterer SAS nå rundt 90% av staben, det utgjør omlag 10.000 ansatte.

Gustafson var videre klar på at de ikke ønsket oppsigelser, men ser de må permittere, og han var tydelig på at etter krisen vil han ha med alle de ansatte videre.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart