-->

10. mai 2020

IATA: Ja til ansiktsmaske, nei til tomme seter

Heller ansiktsmasker enn tomme seter sier IATA (Illustrasjonsfoto)

Luftfartsorganisasjonen IATA (International Air Transport Assocation) jobber for å få et påbud om bruk av ansiktsmasker ombord i fly. På den måten håper de å unngå kravet om et ledig sete mellom hver passasjer, noe som vil koste flyselskapene stort i tapte inntekter.
annonse


IATA hevder at studier har vist at det er en veldig lav smittefare ombord i et fly. Hvis passasjerene bruker ansiktsmaske, vil denne risikoen reduseres ytterligere, og da kreves det ingen sosiale avstandskrav, altså et tom midtsete.

Sikkerheten for passasjerer og mannskap er viktig. Flybransjen samarbeider med regjeringer om å starte opp igjen med flygninger, når dette kan gjøres på en trygg måte.

Wizz Air: Obligatorisk med ansiktsmaske ombord

 - Forskningsbasert kunnskap viser at risikoen for overføring av smitte ombord i fly er lav. Og vi vil iverksette tiltak, for eksempel bruk av ansiktsmasker hos passasjerer og mannskap, for å øke sikkerheten. Vi må komme med en løsning som gir passasjerene trygghet til å fly og holder kostnadene med å fly rimelig, sier IATAs generaldirektør Alexandre de Juniac.


I tillegg ser IATA på tiltak som temperaturkontroll av passasjerene på flyplassen, minimal kontakt mellom passasjer og besetning ved ombord- og avstigning. Serveringen ombord kan i framtiden bli svært begrenset, all betaling ombord bør skje kontantløst, og flyene må, som idag, vaskes og desinfiseres grundig.

Tomt midtsete vil bety prisstigning
Hvis det innføres et regelverk om et tomt midtsete, har IATA regnet ut at den gjennomsnittlige beleggsmassen vil falle til 62 prosent, mens gjennomsnittet hittil har ligget på rundt 77 prosent. I så fall vil det bety at billettprisene ville øke med mellom 43 og 54 prosent.

IATA er en sammenslutning av 290 flyselskap som samlet utfører 82% av den globale flytrafikken.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart