-->

4. mai 2020

Norwegians redningsplan godkjent

Aksjonærene i Norwegian sa ja til ledelsens krisepakke (Norwegian)

Aksjonærene i Norwegian stemte mandag formiddag for alle styrets forslag til refinansiering for å redde det kriserammede selskapet.
annonse
EN DAG SKAL VI UT Å REISE IGJEN !For å få gjennom krisepakken måtte først obligasjonseierne, som har lånt penger til Norwegian gjennom milliarder i obligasjonslån, gå med på å gjøre om store deler av lånene til aksjer.

Deretter måtte leasingselskapene, som Norwegian leier fly av og skylder penger, også gå med på å gjøre om store deler gjelden til aksjer. Dette kom på plass nå i helgen.

I dag var det opp til aksjonærene å si ja til en plan om at selskapet trykker store mengder nye aksjer til overnevnte obligasjonseiere og leasingselskaper, noe som igjen vil vanne ut verdien av aksjene. Hadde aksjonærene sagt nei, hadde selskapet gått over ende og aksjonærene hadde tapt alt. De valgte altså å si ja, og redde Norwegian.

Finansdirektør Geir Karlsen sa under generalforsamlingen at dagens aksjonærer vil sitte igjen med 5,2 prosent av selskapet. Nær alle aksjonærene som deltok på generalforsamlingen stemte for samtlige forslag fra styret.

Etter dagens generalforsamling skal selskapet være klare for å motta i underkant av 3 milliarder kroner i statsgarantier. En slik garanti betyr at staten betaler lånet hvis ikke Norwegian greier det. men for å få en garanti fra staten, måtte de ha mer egenkapital.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart