-->

15. mai 2020

UD vurderer gradvis åpning for reiser i sommerferien - dette dekker reiseforsikringen

Forsikringsgigant positiv til Europaferien i år (Scanpix/ Europeiske Reiseforsikring)

Det er fortsatt håp for Europaferien! UD varsler i dag at de i sommer vil vurdere å åpne opp for reiser til både Norden, samt andre europeiske land. I Norges eldste og eneste spesialselskap innen reiseforsikring er man optimistiske.
annonse


- Slik det ser ut nå kan kundene våre kanskje få reise på ferier til både Norden og andre nærliggende land i Europa i sommer. Det er gode nyheter for feriesultne nordmenn, sier Andreas Bibow Handeland, kommunikasjonsrådgiver i Europeiske Reiseforsikring.

Utenriksdepartementet (UD) varslet på en pressekonferanse i dag at de globale reiserådene i utgangspunktet vil bli stående til 20. august. Samtidig sa de at det allerede innen 15. juni vil gjøres vurderinger på om det skal gjøres unntak for nordiske land. Og innen 20. juli skal de samme unntaksvurderingene gjøres for nærliggende, europeiske land.

Nye råd om ferie- og fritidsreiser - 15. mai

- I praksis vil dette si at det finnes muligheter for at man kan få reise til våre naboland allerede i midten av juni, og kanskje også til andre europeiske land mot slutten av juli. Men det er viktig å presisere at forsikringen kun er gyldig i land eller områder UD åpner opp for, sier Handeland.

- Kunden kan få dekket avbestilling av en fremtidig reise så lenge rådet fra UD står. I tillegg gir vi kundene syv ekstra dager å tenke på etter at reiserådet utløper. På denne måten kan kundene avvente situasjonen så tett opptil ferien sin som mulig, sier Handeland.


Lar kundene avvente nærmere avreisedato
Europeiske Reiseforsikring er en del av Nordens største forsikringsselskap, If. De har en nokså unik avbestillingsdekning, som gir kundene muligheten til å sitte på gjerdet så tett opp mot avreisedato som mulig.

- Mange av de kundene som tar kontakt med oss har fortsatt et håp om å få reist på den planlagte sommerferien de hadde sett for seg. Vi kan selvsagt ikke spå hvordan feriemulighetene blir, men vi tilrettelegger for kundene ved å ha en fleksibel avbestillingsdekning, sier Handeland.

Europeiske Reiseforsikring erstatter reiser som ble kjøpt før UDs reiseråd ble utstedt den 14. mars - uavhengig av fremtidig avreisedato.

- Kontakt fly- eller reiseselskap først
En reiseforsikring erstatter det fly- eller reiseselskapet ikke refunderer. Derfor er det viktig at man alltid kontakter disse først.

- Dersom en flyreise kanselleres, eller et hotell må kansellere bookingen din, er det disse aktørene som skal refundere det du har betalt inn. Derfor er det uansett viktig at man alltid kontakter disse først. Da vet vi også hva du som kunde sitter igjen med av utgifter, dersom det er du som velger å avbestille, sier Andreas Bibow Handeland i Europeiske Reiseforsikring.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart