-->

18. mai 2020

Widerøe setter opp syv direkteruter i sommer, en i fra Torp

En gammel sommerrute dukke opp igjen på Torp (Wikimedia)

Widerøe setter opp 7 direkteruter i sommer for dekke opp nordmenns ønsker om å oppleve Norge i sommerferien. Mange i de sørlige delene av Norge ønsker å oppleve Nord-Norge, derfor er alle rutene mellom de to landsdelene. En av dem er fra Torp.
annonseWiderøe har nettopp avsluttet en spørreundersøkelse blant mottakere av flyselskapets nyhetsbrev og Eurobonusmedlemmer. Mer enn 19.000 respondenter fra hele landet har delt sine planer for sommerferien. 9 av 10 planlegger ferie i Norge.

Rundt halvparten er fremdeles litt avventende i påvente av nye smittevernsanbefalinger og reiseråd fra myndighetene. Reiselysten innlands er høyest blant de som bor i større byer sammenlignet med respondenter som bor i distriktene. Felles for alle, 6 av 10, er at naturopplevelser står høyest i kurs sammen med besøk hos venner og familie.

Oslo og Sørlandet er de mest attraktive feriemålene i de nordligste landsdelene. Lofoten og Vesterålen sammen med Helgelandskysten de mest populære reisemålene for bergenserne.

DE BILLIGSTE SOMMERBILLETTENE FRA TORP TIL HELE NORGE

For Widerøe er den store etterspørselen etter Norgesferie godt nytt, samtidig skaper det mye frustrasjon.

- Den norske smittevernveilederen gjør at vi må blokkere 50% av setene om bord, sier Kommersiell Direktør Christian Skaug. I utgangspunktet betyr dette at vi ikke er i nærheten av å kunne tilby flyreiser som er tilpasset denne etterspørselen, det er rett og slett umulig å fly lønnsomt når vi kun kan fylle opp flyet med 50% kapasitet.
Vi har derfor vært nødt til å være kreativ for å klare å få utnyttet ledig kapasitet som ikke medfører økte kostnader, samt å få utnyttet flere seter om bord. Både for å ha mulighet til å lansere disse sommerrutene, men også til å kunne utnytte den kapasiteten vi allerede har.


Løsningen er, tror vi, å gi familier mulighet til å kjøpe to billetter for prisen av én, så lenge de reiser sammen. På den måten kan vi få benytte større andel av setene om bord, fordi vi ikke trenger å blokkere seter mellom passasjerer fra samme husstand, fortsetter Skaug. - Dette gir oss også en god mulighet til å kunne tilby billettpriser som er til å leve med for familier som ønsker å ferie i eget land.

Widerøe har også en forventning om at norske og europeiske smitteveiledere vil bli harmonisert. En harmonisering vil bety at avstandskravet blir erstattet av krav til munnbind om bord i hele Europa. Dette vil også gi økt mulighet til å lykkes med sommertrafikken.

I sommer flyr Widerøe disse rutene direkte:
  • Sandefjord til Evenes
  • Kristiansand til Evenes og Bodø
  • Stavanger til Evenes og Bodø
  • Bergen til Evenes og Andenes
Dette kommer i tillegg til direkterutene selskapet allerede har fra Bergen til Bodø og Bergen til Tromsø, samt fra Sandefjord til Bodø og Tromsø.

Flyruten fra Torp til Evenes er ikke helt ny, den kom på rutekartet første gang i 2014, og var en sommerrute fram til 2017 da det ble mulig å fly den hele året, ved at man la et stopp i Trondheim. Dette er et tilbud som fortsatt eksisterer, men denne sommeren vil Widerøe fly direkte to ganger i uka, tirsdag og lørdag, første avgang er 23. juni.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart