-->

13. juni 2020

Inviterer flyselskap til å fly Norge - Visby

Hit kan vi reise, men ingen flyr dit (Swedavia)

Fredag åpnet regjeringen for nordmenn kan besøke våre nærmeste naboer i Norden, med unntak av Sverige. Riktignok gjorde myndighetene et lite unntak for Sveriges største øy Gotland, men det finnes ingen direkteforbindelse dit fra fra Norge.
annonse


Da flyplassjef Gunnar Jonasson, ved Visby lufthavn hørte at Gotland fikk godkjentstempelet av norske myndigheter, kastet han seg rundt og kontaktet flere flyselskap, for å høre om de kunne tenke seg å starte en rute dit på kort varsel.

Gotland ble fredag godkjent av norske myndigheter som eneste destinasjon nordmenn kan reise til , uten å måtte sette seg i 10 dagers karantene etter hjemkomst. Øya i Østersjøen er Sveriges største og hvert år besøker mellom 15 og 16.000 nordmenn den svenske idyllen.

Det har flere år gått sommerfly mellom Gardermoen og Visby på Gotland. Først ute var Widerøe, deretter kom Norwegian inn med sine Boeingmaskiner, som var alt for store for den ruten. Widerøe kastet da inn håndkle og lot Norwegian fly alene noen somre. Da Norwegian trakk seg ut tok SAS over ruten fra 2017, men den forsvant igjen etter et par år.


Sommeridyll i Visby, Gotland
Flyplassjef Jonasson sier til radiostasjonen P4 Gotland at både de og de flyselskapene han har vært i kontakt med, ble overasket over at nordmenn kan få besøke øya i sommer, men han sier at selskap som har fly og mannskap klare, skal få all den hjelp de trenger for en rask oppstart av en eller flere flyruter fra Norge til Gotland.
Jonasson sier at hvis selskapet allerede har representanter f.eks på Gardermoen, og er kjente for flyplassen i Visby, bør det ikke ta mange uker før første fly kan lette.

Det svenske selskapet som kanskje kan være aktuelle er Air Leap, de flyr allerede mellom Oslo og Ørland, samt Oslo og Røros. Flyselskapet annonserte nylig at de vil fly mellom Visby og Stockholmsflyplassene Bromma og Arlanda.

Så gjenstår det så se om Air leap eller andre flyselskap kjenner sin besøkelsestid og setter Gotland på rutekartet i sommer.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart