-->

1. juli 2020

PIA har fått flyforbud til Oslo og Europa

Pakistan International Airlines (PIA) har fått flyforbud til Oslo og øvrige Europa (Youtube)

EU har fra i dag og ut året suspendert Pakistan International Airlines (PIA) fra å fly til og fra Europa. Forbudet skyldes at rundt 150 piloter i selskapet er mistenkt for å ha jukset med, og forfalsket lisenser. 
annonseI forrige uke forbød pakistanske myndigheter hele 262 av landets 860 piloter å fly, da de mistenkes for å ha jukset med lisensene sine. Av disse pilotene er 141 ansatte i PIA.

På bakgrunn av dette trekker European Union Aviation Safety Agency (EASA) - Det europeiske luftfartssikkerhetsbyrå - flyselskapets lisenser og godkjennelser til å fly i europeisk luftrom. Sikkerhetsbyrået mener kort og godt at de pakistanske myndighetene ikke har kontroll på landets piloter og landets flybransje generelt.

Mistanken om juks blant pakistanske piloter fulgte i kjølvannet av en ulykke der en Airbus A320 fra PIA, 22. mai krasjet inn i et boligområde i Karachi. En foreløpig ulykkesrapport har avdekket mange pilotfeil i ulykken, som kostet 97 av de 99 menneskene om bord livet.

PIA flyr to ruter fra Oslo til Pakistan, disse går fra Gardermoen til Islamabad og Lahore. Begge rutene flys en gang i uka, via København.

Selv om suspensasjonen gjelder fra i dag 1. juli, har selskapet fått dispensasjon til å fly i Europa til og med 3. juli, for å hente hjem passasjerer som er strandet i Europa.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart